Καταδίωξη σε ταχύπλοο σκάφος, στο οποίο επέβαιναν μετανάστες, σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής από το Λιμενικό, στη θαλάσσια περιοχή Φαληράκι της Ρόδου.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, τις πρώτες πρωινές ώρες, έπειτα από ενημέρωση από ναυτικό παρατηρητήριο, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Ρόδου εντόπισε ύποπτο ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τις ακτές της Ρόδου. Το ταχύπλοο στη θέα του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού προσπάθησε να διαφύγει, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.

Άμεσα, έγινε χρήση ηχητικών και φωτεινών σημάτων από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του. Οι συνολικά 19 μετανάστες επιβαίνοντες (16 άνδρες και 3 γυναίκες) του ταχύπλοου σκάφους περισυνελέγησαν από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ρόδου, ενώ δύο από τους 19, ένας 35χρονος και ένας 18χρονος, αναγνωρίστηκαν ως διακινητές από τους υπολοίπους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι διακινητές, ενώ το ταχύπλοο ρυμουλκήθηκε στο νέο καρνάγιο της Ρόδου και στη συνεχεία κατασχέθηκε.

Πηγη efsyn.gr