Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος εντοπίστηκε χώρος αποθήκευσης απομιμητικών προϊόντων στη Θεσσαλονίκη

Κατασχέθηκαν πλήθος απομιμητικών ειδών ένδυσης-αξεσουάρ-καλλυντικών προϊόντων, σταμπών και -18.210- ευρώ

Η υπολογισθείσα ζημία των εταιριών υπερβαίνει το ποσό των -5.400.000- ευρώ

Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, με τη συνδρομή του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.), εντοπίστηκε στην Θεσσαλονίκη, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, χώρος εντός οικίας, που λειτουργούσε ως αποθήκη απομιμητικών ειδών ένδυσης, αξεσουάρ και καλλυντικών προϊόντων που έφεραν σήματα επώνυμων εταιριών.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν -2- άτομα, για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας που σχετίζεται με την ρύθμιση της αγοράς προϊόντων, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται ακόμη -1- άτομο, το οποίο ταυτοποιήθηκε και αναζητείται.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία-αποθήκη την Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2023, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -20.237- τεμάχια απομιμητικών ειδών ένδυσης, αξεσουάρ και καλλυντικών ειδών, που έφεραν σήματα επώνυμων εταιριών,
  • -3.930- στάμπες επώνυμων εταιριών,
  • -129- τεμάχια καλλυντικών προϊόντων που πωλούνταν χωρίς παραστατικά και
  • -18.210- ευρώ.

Σημειώνεται ότι, το συνολικό ύψος της επαπειλούμενης ζημίας, σύμφωνα με τις έως τώρα πραγματογνωμοσύνες εκπροσώπων των εταιρειών, υπερβαίνει τα -5.400.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ παράλληλα τους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους -100.000- ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.bordernews.gr