Οι 4 Ιρακινοί συλληφθέντες θα παρουσιαστούν το προσεχές Σάββατο ενώπιον των ανακριτικών αρχών στα δικαστήρια της Καλαμάτας για να απολογηθούν για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Στη σύλληψη 4 διακινητών από το Ιράκ, ηλικίας 38,33, 28 και 28 ετών αντίστοιχα προχώρησαν οι Λιμενικές Αρχές της Καλαμάτας καθώς όπως προέκυψε είχαν ενεργό ρόλο στην μεταφορά 84 αλλοδαπών, αποτελώντας μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης.

Οι 84 μετανάστες, καθώς και οι 4 κατηγορούμενοι διασώθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης 20ν.μ. δυτικά του ακρωτηρίου Ταινάρου, από παραπλέον πλοίο και υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ , όταν το αλιευτικό στο οποίο επέβαιναν έμεινε ακυβέρνητο.

Επισημαίνεται, ότι το αλιευτικό είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από τα τουρκικά παράλια με προορισμό την Ιταλία ενώ ο κάθε αλλοδαπός κατέβαλλε το ποσό περί των 7.000 USD για την μεταφορά του.

Οι διασωθέντες υπήκοοι Αφγανιστάν, Ιράν και Ιράκ, μεταξύ των οποίων και 20 μικρά παιδιά, φιλοξενήθηκαν για ένα βράδυ στο χώρο των αποθηκών στο λιμάνι της Καλαμάτας, ενώ σήμερα νωρίς τη μεσημέρι αναχώρησαν για το ΚΥΤ της Μαλακάσας στην Αττική.

Πηγη real.gr