Πέρασαν τα κιγκλιδώματα...

Μεγάλη αναστάτωση, επικρατεί στο κεντρικό λιμάνι της Ρόδου, όταν 400 περίπου μετανάστες ερχόμενοι με πορεία από διάφορα σημεία της πόλης της Ρόδου, πέρασαν τα κιγκλιδώματα, προκειμένου να ταξιδέψουν με το BLUE STAR CHIOS που ήταν έτοιμο να αποπλεύσει.


200 περίπου από αυτούς, βρέθηκαν στον καταπέλτη του πλοίου, εμποδίζοντας τον απόπλου και απαιτώντας να επιβιβασθούν χωρίς εισιτήριο, ενώ οι υπόλοιποι παρέμειναν στον χώρο του λιμανιού, ζητώντας να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και να μετακινηθούν άμεσα από το νησί είτε σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας είτε στην ενδοχώρα.


Σύμφωνα με πληροφορίες συνεχώς καταφθάνουν και άλλοι, ενώ μερικοί από αυτούς, παρουσίασαν εισιτήρια, με προορισμό το Ηράκλειο.

Tο προσφυγικό ζήτημα στη Ρόδο άρχισε να παίρνει διαστάσεις, καθώς όλο και περισσότεροι πρόσφυγες, καταφτάνουν στις ακτές. Εδώ και έναν μήνα, το κέντρο της Ρόδου έχει μεταβληθεί σε συγκεκριμένα σημεία σε άτυπο κέντρο υποδοχής, όπου δεκάδες απελπισμένοι άνθρωποι προσπαθούν να επιβιώσουν, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει βρεθεί λύση, παρά την προσπάθεια της Περιφέρειας.


ΠΗΓΗ   dimokratiki.gr