Συνελήφθη ημεδαπός για διάπραξη ληστειών στην Αιγιάλεια και στην Αττική

Εξιχνιάστηκαν δυο ληστείες και μια απόπειρα ληστείας σε φαρμακεία και κατάστημα

Ο συλληφθείς είχε αφαιρέσει από δυο ιδιοκτήτες φαρμακείων με την απειλή όπλου (1.280) ευρώ

Σε βάρος του κατηγορούμενου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης της
Ανακρίτριας Αιγίου

Συνελήφθη, προχθές το μεσημέρι, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για ληστεία.

Η σύλληψη του κατηγορούμενου, πραγματοποιήθηκε έπειτα από την ταυτοποίηση του, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας και την έκδοση εντάλματος σύλληψης της κας. Ανακρίτριας Αιγίου, για τα αδικήματα της διάπραξης ληστειών τετελεσμένων και σε απόπειρα και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Επισημαίνεται ότι οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας εντόπισαν τον κατηγορούμενο σε περιοχή της Κορινθίας και τον προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφάλειας Αιγιαλείας.

Από την μεθοδική και ενδελεχή έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας, εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις ληστειών (δυο τετελεσμένες και μία απόπειρα) και ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία του κατηγορούμενου, ο οποίος διέπραξε τις παρακάτω ληστείες :

  • Στις 18-10-2023 το βράδυ σε περιοχή της Αττικής, μετέβη σε φαρμακείο και με την απειλή πυροβόλου όπλου, τύπου πιστολιού, αφαίρεσε από την ιδιοκτήτρια το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ.
  • Στις 20-10-2023 το βράδυ σε περιοχή της Αιγιαλείας, εισήλθε σε φαρμακείο και με την απειλή πυροβόλου όπλου, τύπου πιστολιού, αφαίρεσε από την ιδιοκτήτρια το χρηματικό ποσό των (1.180) ευρώ.
  • Στις 21-10-2023 το βράδυ σε περιοχή της Αιγιαλείας, μετέβη σε κατάστημα και με την απειλή πυροβόλου όπλου απαίτησε χρήματα από συγγενικό πρόσωπο του ιδιοκτήτη, που βρισκόταν στο κατάστημα, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσει την πραξη του.
προς την μεθοδολογία επισημαίνεται ότι ο κατηγορούμενος μετέβαινε στους στόχους του, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, φορώντας κουκούλα, ιατρική μάσκα και γάντια, ενώ ενεργούσε βραδινές ώρες και σε χώρους όπου εργάζονταν κυρίως γυναίκες.

Σε σωματική έρευνα που διενεργήθηκε στον κατηγορούμενο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε σε αγροικία σε περιοχή της Αττικής, όπου διέμενε προσωρινά βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα φυσίγγιο πυροβόλου όπλου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.


bordernews.gr