«Θητεία ευκαιρία»...

Στόχος του προγράμματος «Θητεία ευκαιρία» είναι από την ΕΣΣΟ του Σεπτεμβρίου του 2024 να μπορούν να παρέχονται όλες οι δεξιότητες, μέσα από τα κέντρα δια βίου μάθησης του Στρατού Ξηράς, της Αεροπορίας και του Ναυτικού, γνωστοποίησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΦΕΘΑ) Ιωάννης Κεφαλογιάννης σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1».

Πρόγραμμα «Θητεία ευκαιρία»

«Με το πρόγραμμα Θητεία ευκαιρία θα προσφέρεται ποιοτικός χρόνος στους νέους της πατρίδας μας κατά τη διάρκεια της θητείας. Μέσα από ένα πλαίσιο το οποίο σχεδιάζουμε με τον Υπουργό κύριο Δένδια, θα δίνεται η δυνατότητα απόκτησης πιστοποίησης που θα αξιοποιείται στην μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία.

Το πιστοποιητικό αυτό θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μία πρόσληψη στον ιδιωτικό τομέα και ενδεχομένως, σε συνεννόηση με όλα τα συναρμόδια υπουργεία, να υπάρχει μοριοδότηση ακόμα και σε προκηρύξεις του δημοσίου» ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Οι ειδικότητες θα καλύπτουν καθημερινές ανάγκες. Για παράδειγμα, η ειδικότητα του ναυαγοσώστη για τις παραλίες τους καλοκαιρινούς μήνες, ή οι πρώτες βοήθειες, για την Πολιτική Προστασία, χειριστές μηχανημάτων, τεχνικά επαγγέλματα, μάγειρες κ.α.

Τα μαθήματα δεν θα γίνονται με τον παραδοσιακό τρόπο, θεωρητικά ή πρακτικά μόνο στο πεδίο, αλλά θα πραγματοποιούνται και με ψηφιακά μέσα (tablet).

Ο στόχος είναι από την ΕΣΣΟ του Σεπτεμβρίου του 2024 να μπορούν να παρέχονται όλες αυτές οι δεξιότητες, μέσα από τα κέντρα δια βίου μάθησης του Στρατού Ξηράς, της Αεροπορίας και του Ναυτικού.

ΠΗΓΗ   flash.gr