«Είμαστε σε εγρήγορση, είναι απολύτως φυσιολογικό να είμαστε όλοι ανήσυχοι με αυτά που γίνονται στην Γάζα, μετά την δολοφονική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ. Σε ό,τι αφορά στη χώρα μας έχουμε εντατικοποιήσει τα μέτρα φύλαξης σε πιθανούς προφανείς στόχους, είτε αυτό αφορά Ισραηλινούς στόχους, είτε αυτό αφορά Παλαιστινιακούς στόχους, είτε αφορά μέρη που επισκέπτεται και κινείται πολύς κόσμος».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» αναφορικά με τα μέτρα που λαμβάνει η Αστυνομία για να αποτρέψει τυχόν περιστατικά που θα θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών. «Είμαστε υποχρεωμένοι από την εξέλιξη των πραγμάτων να είμαστε σε πλήρη εγρήγορση, προφανώς ένα και δυο και τρία επίπεδα πιο πάνω από αυτά που θα ήμασταν εάν δεν συνέβαιναν όσα συμβαίνουν στη Γάζα. » είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «αυτό όμως απέχει από το να πούμε ότι είμαστε σε μια φάση πανικού. Έχουμε το νου μας, λαμβάνουμε τα μέτρα μας, είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με άλλες υπηρεσίες στο εξωτερικό, ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό να γίνει, γίνεται. Εγρήγορση, όχι όμως πανικός».

Παράλληλα ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι έχουν ληφθεί επιπλέον μέτρα στις δομές, κυρίως στα νησιά, όπου στάλθηκαν επιπλέον αστυνομικές διμοιρίες.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι η Ελληνική κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή καταδίκασε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ ενώ αναγνώρισε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, τονίζοντας όμως ότι αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να δημιουργήσει μία επιπλέον ανθρωπιστική καταστροφή, μεγαλύτερη από αυτή που ενδεχομένως παρακολουθούμε και ήδη βλέπουμε να συντελείται στη Γάζα.
ΠΗΓΗ    dimokratiki.gr