Μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν 27 συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 26 κιλών και 184 γραμμαρίων

Συνελήφθησαν στις 28-11-2023 τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχές της Κοζάνης και της Φλώρινας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, τρία (3) άτομα, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 32 και 37 ετών και ένας ημεδαπός 36 ετών, για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Αναλυτικότερα, στo πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη χώρα και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, πραγματοποιήθηκε στις 28-11-2023 τις πρώτες πρωινές ώρες έρευνα σε οικία 36χρονου ημεδαπού στην πόλη της Κοζάνης, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 27 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 26 κιλών και 184 γραμμαρίων.

Συνεχιζόμενης της έρευνας διαπιστώθηκε ότι, την ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών είχαν εισάγει στην χώρα μας από κοινού οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, την 27-11-2023 πρωινές ώρες και στη συνέχεια την μετέφεραν, από περιοχή της Φλώρινας στην οικία του 36χρονου στην Κοζάνη, με σκοπό την αποθήκευση αυτής και την περαιτέρω διακίνησή της.

Το προαναφερόμενο όχημα εντοπίσθηκε, από ανωτέρω αστυνομικούς σε περιοχή της Φλώρινας, με οδηγό και συνοδηγό τους προαναφερόμενους αλλοδαπούς, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι, εντός του οχήματος, υπήρχαν ειδικά κατασκευασμένες κρύπτες, στις οποίες όπως προέκυψε από την προανάκριση είχαν τοποθετήσει την προαναφερόμενη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών για τη μεταφορά της.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 26 κιλά και 184 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,
  • το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ και
  • 3 κινητά τηλέφωνα με κάρτες SIM.
Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.


Πηγή astynomia.gr