Τεράστιο είνα το πρόβλημα με τους διάφορους απατεώνες, στην περιοχή του Έβρου κυρίως Βούλγαρους, οι οποίοι προσποιούμενοι τους… γιατρούς ή αστυνομικούς, καταφέρνουν να εξαπατούν ηλικιωμένους και να τους αποσπούν χρήματα με πρόσημα την βοήθεια συγγενικών προσώπων

Αλλες δυο τέτοιες περιπτώσεις είχαμε τις προηγούμενες ημέρες και όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, έγινε κια σύλληψη Βούλγαρου. Συγκεκριμένα, εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, δύο υποθέσεις απατών εκ των οποίων μία τετελεσμένη και μία σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν την 31-10-2023 και την 1-11-2023 σε βάρος ηλικιωμένων Ελλήνων, στην Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα αντίστοιχα.

Στην Ορεστιάδα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ορεστιάδαςσε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Διδυμοτείχου, ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του που αναζητούνται.

Αναλυτικότερα, άγνωστος δράστης κάλεσε τηλεφωνικά τη μία παθούσα προσποιούμενος τον αστυνομικό και με το πρόσχημα ότι προτίθεται να υποθάλψει συγγενικό της πρόσωπο το οποίο έχει προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο ατύχημααπαίτησε χρηματικό ποσόγια την παροχή των υπηρεσιών του, πλην όμως δεν κατάφερε να της αποσπάσει το συμφωνηθέν ποσό καθώς έγιναν αντιληπτές οι προθέσεις του.

Επιπλέον ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα που διεξήχθη, εξακριβώθηκε ότι,οι ανωτέρω δράστες με την ίδια μέθοδο την 31-10-2023 στην Αλεξανδρούπολη κατάφεραν να εξαπατήσουν μία ηλικιωμένη, πείθοντάς την να συγκεντρώσει χρήματα και στη συνέχεια να τα παραδώσει σε προκαθορισμένο σημείο στον συλληφθέντα δράστη.

Κατασχέθηκαν ένα όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του δράστη.

Ο συλληφθείςθα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας, για την ταυτοποίηση των συνεργών τούκαι την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Δυστυχώς παρά τις συλλήψεις οι προσπάθειες των απατεωνων συνεχίζονται σε όλο τον Έβρο και μάλιστα χθες έκαναν το ίδιο στην ευρύτερη περιοχή του Διδυμοτείχου, όπως μας κατήγγειλαν κάτοκοι τη περιοχής.

ΠΗΓΗ   evros-news.gr