Στην υποβολή μηνυτήριων αναφορών και στην επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών προστίμων σύμφωνα με τη νέα Νομοθεσία όπως ισχύει, προχώρησε σε δύο περιπτώσεις παράνομης άσκησης θήρας, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου.

Στην πρώτη περίπτωση, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας και απογευματινές ώρες σε περιοχή της Τ.Κ Κάτω Ζαλόγγου του Δήμου Ζίτσας, σταμάτησε για έλεγχο τον οδηγό ενός οχήματος. Κατά τον έλεγχο, εντοπίστηκε στη θέση του συνοδηγού ένα κυνηγετικό όπλο, εκτός θήκης και έτοιμο προς χρήση. Ακολούθησε έλεγχος στο όχημα στο οποίο εντοπίστηκε μία τσάντα, που περιείχε φρεσκοτεμαχισμένο κρέας.

Σε ερωτήσεις της Θηροφυλακής, ο οδηγός του οχήματος παραδέχθηκε πως επρόκειτο για θηρευμένο ζαρκάδι, η θήρα του οποίου απαγορεύεται. Η τσάντα με το περιεχόμενό της όπως επίσης το όπλο και τα φυσίγγια που βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και σε βάρος του ατόμου επιβλήθηκαν αντίστοιχα το διοικητικό πρόστιμο των 2.000 ευρώ για το αδίκημα της θήρευσης ζαρκαδιού και των 400 ευρώ για το αδίκημα της παράνομης μεταφοράς κυνηγετικού όπλου.

Επιμελώς κρυμμένο κυνηγετικό όπλο

Σε άλλη περίπτωση, μόλις πριν από λίγες ημέρες, στην ΤΚ Ασπραγγέλων του Δήμου Ζαγορίου, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και κατά τις πρωινές ώρες, διενήργησε έλεγχο στον οδηγό ενός οχήματος που ήταν σταθμευμένο πρωινές ώρες και ο οδηγός του βρισκόταν σε κοντινή απόσταση, έχοντας μαζί του ένα σκύλο δίωξης. Από τον μακροσκοπικό έλεγχο εντός του Ι.Χ εντοπίστηκε μία άδεια θήκη κυνηγετικού όπλου εντός του οχήματος, όμως ο ελεγχόμενος αρνήθηκε πως ασκεί θήρα και αποχώρησε. Αμέσως μετά, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες πραγματοποίησαν έρευνα στην γύρω περιοχή και εντόπισαν, επιμελώς κρυμμένο, ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο όπως διαπιστώθηκε σε συνεργασία και με την ΕΛ.ΑΣ ανήκει στο άτομο που είχε εντοπιστεί στο σημείο. Σε βάρος του ακολουθείται επίσης, η προβλεπόμενη διαδικασία.

Πηγή 7meres.gr