Στη σύλληψη ενός 59χρονου αλλοδαπού για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών προχώρησαν αστυνομικοί μετά από οργανωμένη επιχείρηση

Συγκεκριμένα, δύο συνεργοί του 59χρονου, ένας άνδρας και μια γυναίκα, τηλεφώνησαν το μεσημέρι της Παρασκευής σε 83χρονη στη Φλώρινα, προσποιούμενοι ο μεν άνδρας τον γιατρό νοσοκομείου και η γυναίκα την κόρη της 83χρονης, οι οποίοι της ανέφεραν ψευδώς ότι η κόρη της έχρηζε άμεσης νοσηλείας και χειρουργικής επέμβασης, για την οποία απαιτούνταν μεγάλο χρηματικό ποσό.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, κατεύθυναν την ηλικιωμένη να παραδώσει τα χρήματα στον 59χρονο, που μετέβη στο σπίτι της, με την 83χρονη να του παραδίδει δεκαεπτά χρυσές λίρες, χρηματικής αξίας περίπου 8.000 ευρώ.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίστηκε και συνελήφθη ο άνδρας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οι λίρες που αποδόθηκαν στην 83χρονη, ένα μαχαίρι με μήκος λάμας έντεκα εκατοστών και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας προέκυψε ότι ο 59χρονος, με πανομοιότυπο τρόπο, κατάφερε και εξαπάτησε έναν 89χρονο ημεδαπό στην πόλη των Ιωαννίνων, από τον οποίο απέσπασε το χρηματικό ποσό των 4.800 ευρώ, ενώ στην πόλη της Φλώρινας έγιναν άλλες πέντε απόπειρες εξαπάτησης πολιτών, από τους οποίους προσπάθησαν να αποσπάσουν συνολικά το χρηματικό ποσό των 123.000 ευρώ, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των δύο συνεργών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

ΠΗΓΗ   epiruspost.gr