Με συνθήματα κατά των μεταναστών διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους του Δουβλίνου.

Εκτεταμένα επεισόδια έγιναν το βράδυ της Πέμπτης (23/11) στο κέντρο του Δουβλίνου μετά την επίθεση σε μαχαίρι κατά παιδιών σε σχολείο στο βόρειο τμήμα της πόλης στην Ιρλανδία. Τουλάχιστον ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στα επεισόδια ενώ πυρπολήθηκε ένα όχημα της αστυνομίας.

«Πετάξτε τους έξω», φώναζαν για τους μετανάστες και κρατούσαν ιρλανδικές σημαίες και πλακάτ με το σύνθημα: «Οι ζωές των Ιρλανδών μετρούν». Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ, στις διαδηλώσεις κατέβηκαν και χούλιγκαν που «τροφοδότησαν» τα επεισόδια.

Κατά την επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο στο Δουβλίνο τραυματίστηκαν τρία παιδιά 5 έως 7 ετών και μία γυναίκα.

Εκατοντάδες άτομα έκλεισαν κεντρικό δρόμο κοντά στο σημείο της επίθεσης, όπου τραυματίστηκαν τα τρία παιδιά, μια γυναίκα αλλά και ο δράστης, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι Αλγερινός.
Σημειώνεται ότι στη συνοικία κοντά στο σημείο της επίθεσης, ζει μεγάλος αριθμός μεταναστών.

Οι διαδηλωτές κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό της αστυνομίας ενώ ακούγονταν να φωνάζουν «πετάξτε τους έξω», αναφερόμενοι στους μετανάστες. Κρατούσαν ιρλανδικές σημαίες και πλακάτ με το σύνθημα «Οι ζωές των Ιρλανδών μετρούν».
Ο αρχηγός της αστυνομίας δεν έχει αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο, ούτε αυτό της τρομοκρατίας, όσον αφορά το κίνητρο της επίθεσης. «Ποτέ δεν απέκλεισα κανένα πιθανό κίνητρο για αυτήν την επίθεση. Όπως είπα εξαρχής, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα», δήλωσε ο Ντριου Χάρις.

Νωρίτερα, υψηλόβαθμος αστυνομικός έλεγε σε δημοσιογράφους ότι η αστυνομία είναι πεπεισμένη ότι το συμβάν δεν σχετιζόταν με τρομοκρατική ενέργεια, εκτιμώντας ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό.

Πώς έγινε η επίθεση στο Δουβλίνο



Η επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε την Πέμπτη (23/11) στο κέντρο της πόλης του Δουβλίνου, όπως μετέδωσε το ιρλανδικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο RTE.

Συνολικά είναι πέντε οι τραυματίες, εκ των οποίων ένα κορίτσι και μια γυναίκα σοβαρά. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία στο Δουβλίνο.

επιθεση δουβλινο, μαχαιρωμα, παιδια, ιρλανδια

Φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του RTE έδειχνε τις αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν τμήμα της πλατείας στο κέντρο του Δουβλίνου.
Πηγή ieidiseis.gr