Την 04/11/2023 πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση του σωματείου της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Χίου παρουσίας του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων κου Παναγιώτη Χαρέλα , του Οργανωτικού Γραμματέα κου Παπαχρήστου Χρήστου και του μέλος αυτού κ. Ακίνδυνου Βέντου.

Σύντομο χαιρετισμό απένειμε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Β.Αιγαίου Υποστράτηγος κος Ελευθέριος Ντουρουντούς και ο Αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής Χίου κος Αραμπατζής Ιωάννης και τους ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους .

Στα μέλη μας έγινε ενημέρωση για τις δράσεις της Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Χίου που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία 2.5 χρόνια. Μερικά απ'αυτά είναι :

1)Ενίσχυση των σημείων επιτήρησης με κοντέινερ

2)Εξασφαλίσαμε μέσω δωρεάς , οπτικά μέσα (κιάλια) για την ενίσχυση της επιτήρησης των συνόρων.

3)Ενίσχυση των διμοιριών με κοντέινερ.

4)Συνδράμουμε και ενισχύουμε όλες τις κοινωνικές δράσεις του δήμου Χίου και των τοπικών σωματείων της αστυνομικής διεύθυνσης Χίου.

5)Οικονομική ενίσχυση στους συναδέλφους με τέκνα.

6)Ενίσχυση του συλλόγου αιμοδοτών Χίου και του τμήματος αιμοδοσίας του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου μέσω του συλλόγου αιμοδοτών της Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων εξασφαλίζοντας τεράστιες ποσότητες σε φιάλες αίματος για την δωρεά σε συναδέλφους και συγγενικά πρόσωπα και όπου είναι επιτακτική ανάγκη.

Σαν κύριο θέμα της γενικής συνέλευσης ήταν η ανάλυση και οι μέθοδοι διεκδίκησης της ένταξης των συνοριακών φυλάκων ορισμένου χρόνου στο μόνιμο αστυνομικό προσωπικό της Ελληνικάς Αστυνομίας καθώς και προτάσεις επίλυσης στα επιμέρους προβλήματα που προκύπτουν ( πχ συνυπηρετήσεις) καθώς και θέματα που αφορούν δικαστικές διεκδικήσεις.

Η αντιπροσωπεία της ΠΟΣΥΦΥ μαζί με το Τοπικό Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποίησε συναντήσεις σε μερικά από τα μέρη επιτήρησης των συνόρων αλλά και συναντήσεις με τους τοπικούς βουλευτές Χίου κύριο Νότης Μηταράκης  με την Ν.Δ. και τον κύριο Σταύρος Μιχαηλίδης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, υπενθυμίζοντας και ενημερώνοντας ξανά για τα θέματα που αφορούν τους συναδέλφους ανά την Ελλάδα.

Επίσκεψη για υπηρεσιακά θέματα πραγματοποιήθηκαν και με τον διοικητή του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Χίου , Α/Α' κ. ΚΥΠΡΑΙΟ Χρήστο και Αστυνομικό Διευθυντή ΑΡΑΜΠΑΤΖΉ Ιωάννη όπου άμεσα ανταποκρίθηκαν για την επίλυση των για την σωστή λειτουργία των υπηρεσιών που απαρτίζουν οι συνάδελφοι μας.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους μας που παρευρέθηκαν στην γενική συνέλευση και ανταλλάξαμε απόψεις και τοποθετήσεις σε ένα ευρύ θεματολόγιο τόσο υπηρεσιακό όσο και σε θεσμικό αλλά και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων που διαρκώς επιμένει μεθοδευμένα για τα μείζων θεσμικά μας θέματα.



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΤΑΝΙΔΗΣ Κυριάκος   ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ










bordernews.gr