Η κυβέρνηση της Φινλανδίας θα κλείσει το ένα εναπομείναν σημείο διέλευσης με τη Ρωσία, εάν ο γείτονάς της συνεχίσει μια υβριδική επιχείρηση σπρώχνοντας αιτούντες άσυλο να περνούν στο φινλανδικό έδαφος, δήλωσε η Φινλανδή υπουργός Εσωτερικών Μαρί Ραντάνεν.

"Εάν οι ρωσικές αρχές συνεχίσουν να μεταφέρουν" μετανάστες "προς ή κοντά στα σύνορα, τότε η κατάσταση είναι ότι θα σφραγίσουμε όλα τα ανατολικά μας σύνορα", δήλωσε ο Ραντάνεν στο τηλεοπτικό δίκτυο YLE TV1 την Πέμπτη, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. "Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη μεταναστευτική πολιτική, είναι καθαρά ζήτημα εθνικής ασφάλειας".

Η βορειοευρωπαϊκή χώρα έχει ήδη λάβει αποφάσεις να κλείσει επτά συνοριακούς σταθμούς με τη Ρωσία, αφήνοντας ανοιχτό μόνο το βορειότερο απομακρυσμένο συνοριακό σημείο, Raja-Jooseppi, στη Λαπωνία.

Η κίνησή της αποτελεί απάντηση σε μια επιχείρηση στην οποία, σύμφωνα με το Ελσίνκι, η Ρωσία παρέχει μεταφορά σε αιτούντες άσυλο που επιδιώκουν να εισέλθουν στη Φινλανδία προκειμένου να ασκήσει πίεση στο νεότερο μέλος του Οργανισμού Βορειοατλαντικής Συνθήκης (NATO).

Πηγή capital.gr