Συνελήφθησαν τρία άτομα σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα - Οι κατηγορίες που τους αποδόθηκαν


Ιστιοφόρο σκάφος με 53 επιβαίνοντες εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Καλύμνου χθες το μεσημέρι περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος και σκάφος δύναμης FRONTEX .

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, «το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει, με αρνητικά αποτελέσματα».

Στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης συνελήφθησαν δύο Τούρκοι και ένας Αφγανός, σημειώνει το Λιμενικό Σώμα

Τρεις συλλήψεις από το Λιμενικό Σώμα

Κατά την ίδια ανακοίνωση του Λιμενικού, «ο χειριστής του ανωτέρω σκάφους προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς. Το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στη συνέχεια σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ιστιοφόρου».

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Λέρου

Αμέσως μετά, τονίζει το Λιμενικό οι 53 αλλοδαποί επιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σκάφος και είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Μεταφέρθηκαν αρχικά στο λιμάνι της Λέρου και κατόπιν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή του νησιού.

Καταληκτικά στην ανακοίνωση το Λιμενικό Σώμα τονίζει πως στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης συνελήφθησαν δύο Τούρκοι ηλικίας 24 και 25 ετών και ένας 32χρονος Αφγανός , για παράβαση του νόμου 4251/2014 «Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και λοιπές διατάξεις», του άρθρου 306 του ποινικού κώδικα «Έκθεση ζωής σε κίνδυνο», του άρθρου 169του ποινικού κώδικα «Απείθεια» και του άρθρου 187 του ποινικού κώδικα «Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση».

Πηγή in.gr