Εξιχνιάστηκε μία περίπτωση ληστείας, τρείς περιπτώσεις κλοπών καθώς και μία απόπειρα κλοπής στη Μεσσηνία

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν δύο άτομα

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία, κλοπή, απόπειρα κλοπής και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, -1- περίπτωση ληστείας, -3- περιπτώσεις κλοπών και -1- απόπειρα, που είχαν λάβει χώρα κατά το χρονικό διάστημα από 14.10.2023 έως 27.11.2023, στην Καλαμάτα.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν προχθές (28.11.2023) το απόγευμα στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, -2- ημεδαποί, ηλικίας 18 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία, κλοπή, απόπειρα κλοπής και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα συνδυαστικά στοιχεία, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, την 14.10.2023 διέπραξαν -1- περίπτωση ληστείας σε κατάστημα, στην Καλαμάτα, ενώ κατά το χρονικό διάστημα από 27.10.2023 έως 27.11.2023 διέπραξαν -3- περιπτώσεις κλοπών και -1- απόπειρα κλοπής σε καταστήματα, στην Καλαμάτα.

Τέλος, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη ρουχισμού, διαρρηκτικό εργαλείο, -2- μαχαίρια, αποκόμματα από αφαιρεθέντα αντικείμενα (σκρατς) και  κινητό τηλέφωνο, ενώ κατασχέθηκε και -1- δίκυκλο μοτοποδήλατο ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

bordernews.gr