Καταδίωξη του Λιμενικού σε φουσκωτό ταχύπλοο, στο οποίο επέβαιναν πρόσφυγες, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του χειριστή του ταχύπλοου, σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης 7/11/2023 στη θαλάσσια περιοχή Αφάντου της Ρόδου.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία εντόπισε το ταχύπλοο να έχει αποβιβάσει πρόσφυγες στη στεριά. Στη θέα του σκάφους του Λιμενικού, το ταχύπλοο ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγει στα απέναντι τουρκικά παράλια, ενώ δεν συμμορφώθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού του Λιμενικού. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία το ταχύπλοο προχώρησε σε επικίνδυνους ελιγμούς και στη συνέχεια κατευθύνθηκε με μεγάλη ταχύτητα προς την παραλία "Κολύμπια" και προσάραξε στην ακτή.

Λόγω της προσάραξης, ο χειριστής του ταχύπλοου εντοπίστηκε τραυματισμένος σε απόσταση δύο μέτρων από το σκάφος από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, ενώ παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Επιπλέον, σε έρευνες που έγιναν από ξηράς εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή 23 άτομα (13 άντρες, 3 γυναίκες, 6 αγόρια και 1 κορίτσι), οι οποίοι οδηγήθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Από την Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το σκάφος μεταφοράς.

Πηγή efsyn.gr