Εξιχνιάσθηκαν -8- περιπτώσεις ληστειών και -1- απόπειρα ληστείας   
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, μαχαίρια, ρόπαλο, τσεκούρι, κινητά τηλέφωνα και δίκυκλη μοτοσικλέτα

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε συμμορία τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη ληστειών σε βάρος ταχυδιανομέων σε διάφορες περιοχές τις Αττικής.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023, σε περιοχές της Αττικής, δύο άτομα και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ληστείες τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, από άτομα που ενεργούν τέτοιες πράξεις κατ’ επάγγελμα και απάτη με υπολογιστή, συμμορία, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Όπως προέκυψε από την μεθοδική έρευνα, οι ανωτέρω τουλάχιστον από τις αρχές του Νοεμβρίου είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη από κοινού ληστειών σε βάρος ταχυδιανομέων φαγητών και ποτών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Πιο αναλυτικά, ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi), διαπιστώθηκε ότι, χρησιμοποιώντας «επιχειρησιακή μοτοσικλέτα», προσέγγιζαν το διανομέα- στόχο κυρίως απογευματινές ή βραδινές ώρες και αφού τον ακινητοποιούσαν, τον εξανάγκαζαν να τους παραδώσει τις εισπράξεις, προσωπικά αντικείμενα (κινητά τηλέφωνα κ.λπ.) ή χρηματικά ποσά.

Επιπλέον, κατά τη διάπραξη των ληστειών μεριμνούσαν ώστε να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους φορώντας κράνη, κουκούλες ή σκούφους, ενώ ο εξαναγκασμός των θυμάτων τους πραγματοποιούνταν είτε με την απειλή χρήσης μαχαιριού, είτε ασκώντας σε βάρος τους σωματική βία, η οποία μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν υπέρμετρη.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί οχτώ (8) περιπτώσεις ληστειών και μία (1) περίπτωση απόπειρας ληστείας, οι οποίες διαπράχθηκαν το διάστημα από 6 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου 2023, σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής και του κέντρου της Αθήνας.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -9- μαχαίρια, ξιφίδιο, ξύλινο ρόπαλο, αεροβόλο πιστόλι και τυφέκιο, τσεκούρι,
  • -8- κινητά τηλέφωνα,
  • -2- μπουφάν, σορτς, καπέλο, -2- ζευγάρια παπούτσια, παντελόνι, γάντι, τσαντάκι, -2- σκούφοι, -2- κουκούλες τύπου full face,
  • κράνος,
  • 40 ευρώ και
  • δίκυκλη μοτοσικλέτα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
bordernews.gr