Και οι 9 άνθρωποι είναι καλά στην υγεία τους

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 9 Δεκεμβρίου ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σάμου για την ύπαρξη ύποπτου ταχύπλοου σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο ακρωτήρι “ΠΡΑΣΟ”, βορειοανατολικά της Σάμου.

Αμέσως απέπλευσε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, το οποίο εντόπισε το ταχύπλοο σκάφος, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα και με κατεύθυνση προς τουρκικές ακτές απέναντι της Σάμου. Ακολούθησε καταδίωξη με τη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, στα οποία ο χειριστής του ταχυπλόου σκάφους, δεν ανταποκρίθηκε. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν προειδοποιητικές βολές από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίησή του.

Παράλληλα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου, εντόπισαν στη χερσαία περιοχή ακρωτηρίου “ΠΡΑΣΟ” εννέα αλλοδαπούς (4 άντρες, 1 γυναίκα και 4 ανήλικους), καλά στην υγεία τους και τους μετέφεραν στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή (Κ.Ε.Δ.) Σάμου.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 25χρονος χειριστής, για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 “Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών στον Ελλαδικό χώρο” και του άρθρου 83 του Ν. 3386/05 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”, ενώ κατασχέθηκε η λέμβος και μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

ΠΗΓΗ   debater.gr