Λιμενικό: Συνελήφθησαν δύο διακινητές μεταναστών κοντά στην Κω


Το ταχύπλοο μόλις είχε αποβιβάσει ικανό αριθμό αλλοδαπών σε παρακείμενη παραλία, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα

Ταχύπλοο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή «Θερμών» πλησίον της Κω, εντόπισε χθες Κυριακή 24 Δεκεμβρίου το βράδυ περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία.

Το ταχύπλοο μόλις είχε αποβιβάσει ικανό αριθμό αλλοδαπών σε παρακείμενη παραλία.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, οι χειριστές του ανωτέρω σκάφους, στη θέα του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος επιχείρησαν αναστροφή και κινήθηκαν με μεγάλη ταχύτητα προς έναντι τουρκικά παράλια.

Το σκάφος ακινητοποιήθηκε και περισυνελέγησαν οι δύο αλλοδαποί επιβαίνοντες του

Ακολούθησε, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, καταδίωξη, με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, με τα οποία οι ανωτέρω δεν συμμορφώθηκαν, ενώ στη συνέχεια το σκάφος ακινητοποιήθηκε και περισυνελέγησαν οι δύο αλλοδαποί επιβαίνοντες του, ηλικίας 21 και 18 ετών και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κω.

Από το Λιμεναρχείο Κω,που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν για παράβαση του άρθρου 30 του νόμου 4251/2014, που αφορά τον κώδικας μετανάστευσης, του άρθρου 187 του ποινικού κώδικα, περί εγκληματικής οργάνωσης, του άρθρου 306 του ποινικού κώδικα, περί έκθεσης ζωής σε κίνδυνο, του άρθρου 169 του ποινικού κώδικα περί απείθειας και του άρθρου 83 του νόμου 3386/2005 περί παράνομης εισόδου και εξόδου από τη χώρα όπως ισχύει, ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω μέσο διακίνησης.

ΠΗΓΗ   kostv.gr