Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών από εταιρείες στην περιοχή της Καλαμαριάς
Αφαιρέθηκε συνολικά, χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 280.000 ευρώ
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο μέλη συμμορίας
Η μεθοδική και επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην εξιχνίαση διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών από δύο (2) εταιρείες στην περιοχή της Καλαμαριάς.
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο (2) ημεδαποί – μέλη συμμορίας ηλικίας 19 και 33 ετών αντίστοιχα και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση – συμμορία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ ένας εξ αυτών (19χρονος) συνελήφθη δυνάμει σχετικού εντάλματος, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, χθες (22-12-2023) στην περιοχή του Κορδελιού.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω ενεργώντας με συνεργούς, κατά το χρονικό διάστημα Ιουνίου 2023 – Ιουλίου 2023, διέρρηξαν δύο (2) εταιρείες στην περιοχή της Καλαμαριάς αποκομίζοντας το συνολικό χρηματικό ποσό των (283.000) ευρώ.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους, για τη μετάβασή τους και την απομάκρυνσή τους από τους τόπους διάπραξης των διαρρήξεων, χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένο αυτοκίνητο, του οποίου άλλαζαν το χρωματισμό, κατά περίπτωση, προκειμένου να παραπλανούν τις αστυνομικές αρχές. Το προαναφερόμενο όχημα εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, σε περιοχή της Αττικής και κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και των έτερων μελών της συμμορίας.
bordernews.gr