Αλάνια πυροσβέστες στόλισαν το «Παίδων» και μοίρασαν δώρα στα παιδιά

Μια ξεχωριστή και συγκινητική πρωτοβουλία πραγματοποίησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, στολίζοντας σε ένα κλίμα χαράς και αισιοδοξίας τα μπαλκόνια της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ». Μια παράδοση που τηρείται ευλαβικά εδώ και χρόνια από την Πυροσβεστική, με σκοπό να δημιουργήσει εορταστική ατμόσφαιρα, να αλλάξει παραστάσεις αλλά και να δώσει δύναμη στα παιδιά που νοσηλεύονται στη μονάδα εν όψει των Χριστουγέννων, φέτος έλαβε ξανα χώρα κι αυτή είναι μια είδηση για να σε κάνει σήμερα να χαμογελάσεις.

Οι ιπτάμενοι πυροσβέστες, κατεβαίνοντας από την οροφή της μονάδας, επιστρατεύοντας μάλιστα ολόκληρο γερανό, στόλισαν τα μπαλκόνια των δωματίων με φωτεινά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, ενώ μοίρασαν βιβλία και παντός τύπου δωράκια στα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί. Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο Instagram της Πυροσβεστικής, φαίνεται ο γερανός να κατεβάζει έναν «Άγιο Βασίλη», ενώ οι πυροσβέστες-καταδρομείς τελούν χρέη διακοσμητών και φέρνουν παιδικά χαμόγελα.Σύμφωνα με τη Δρ. Πολυχρονοπούλου, παιδίατρος αιματολόγος-ογκολόγος, οι περισσότερες μάχες κατά του παιδικού και εφηβικού καρκίνου είναι νικηφόρες, καθώς το ποσοστό επιβίωσης έχει αυξηθεί αισθητά τα τελευταία χρόνια. Στην Ελλάδα, κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται περί τα 300 νέα περιστατικά ανήλικων ασθενών με κακοήθεις νεοπλασίες, με ποσοστό επιβίωσης που φτάνει το 80-85%. Ειδικότερα, το 30%-35% αυτών των περιστατικών αφορά λευχαιμίες, ενώ το 20% εμφανίζει όγκο στον εγκέφαλο ή στον κεντρικό νευρικό σύστημα. Η Δρ. Πολυχρονοπούλου εξηγεί ότι, ενώ παλαιότερα τα ποσοστά επιβίωσης ήταν χαμηλότερα, σήμερα έχουν ανέλθει σε εντυπωσιακά επίπεδα, π.χ. πάνω από 85% για οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία και 85%-90% για λέμφωμα Hodgkin. Σήμερα, τέσσερα στα πέντε παιδιά καταφέρνουν να πετύχουν πλήρη ίαση.

Ωστόσο, σημαντική είναι και η καλή ψυχολογία, η στήριξη, η συμπαράσταση κι εν τέλει η παρέα και η διασκέδαση, γιατί κι αυτά είναι μέρος της ζωής- κυρίως αυτά. Με ένα λιτό σχόλιο, λοιπόν, η Πυροσβεστική εξέφρασε τη συγκινητική αφοσίωσή της σε αυτήν την καθιερωμένη πρωτοβουλία, με σκοπό να σταθεί δίπλα στα παιδιά αυτά. «Πιστή κάθε χρόνο στο ραντεβού της, έτσι και φέτος η Πυροσβεστική έδωσε χαρά στους πραγματικούς ήρωες της ογκολογικής μονάδας στο Παίδων. Γιατί δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο από το να κάνεις παιδιά να χαμογελάσουν.

ΠΗΓΗ   pillowfights.gr