Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις κλοπών, απάτης με υπολογιστή και παράβασης της νομοθεσίας «περί όπλων»
Σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος 6 ατόμων
Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από μεθοδική και επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη περιπτώσεις κλοπών (τετελεσμένες και σε απόπειρα), απάτης με υπολογιστή και παράβασης της νομοθεσίας «περί όπλων» και σχηματίστηκαν, κατά περίπτωση, σχετικές δικογραφίες σε βάρος τεσσάρων (4) ημεδαπών και δύο (2) αλλοδαπών, ηλικίας 25 έως 45 ετών.
Συγκεκριμένα, στην ευρύτερη περιοχή της Πυλαίας και κατά το χρονικό διάστημα από 12-05-2022 έως 23-08-2023, οι ανωτέρω αφαίρεσαν συνολικά, σε διαφορετικές περιπτώσεις, χρηματικά ποσά, Ι.Χ.Ε. όχημα, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στον νόμιμο ιδιοκτήτη του, είδη ρουχισμού και προσωπικά αντικείμενα, ενώ σε όχημα το οποίο χρησιμοποιήθηκε σε περίπτωση κλοπής βρέθηκε μεταξύ άλλων και ένα μαχαίρι (τύπου πεταλούδα).
Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις όπου:
  • 45χρονος αλλοδαπός, σε τρεις περιπτώσεις τον Μάιο του 2022, αποστέλλοντας απατηλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (μέθοδος «PHISING»), αφαίρεσε από τραπεζικούς λογαριασμούς τριών παθόντων το συνολικό χρηματικό ποσό των 2.400 ευρώ.
  • 35χρονος ημεδαπός, σε δύο περιπτώσεις τον Αύγουστο του 2023, αφαίρεσε από δύο Ι.Χ. Φορτηγά, τα οποία ήταν σταθμευμένο σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης καταστήματος, τσάντα και είδη ρουχισμού και εργαλεία συναρμολόγησης επίπλων συνολικής αξίας 5.000 ευρώ.
Οι σχετικές δικογραφίες υποβλήθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.
Επιπλέον, με αφορμή το παραπάνω περιστατικό που αφορά την αποστολή απατηλών μηνυμάτων e-mail, υπενθυμίζεται πως για την προστασία και την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών υπάρχουν σχετικές συμβουλές στο astynomia.gr.
bordernews.gr