Ειδική επιχειρησιακή δράση του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων σε περιοχές                                                      της Νεάπολης

Από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε απογευματινές και βραδινές ώρες χθες (16-12-2023), σε περιοχές της Νεάπολης, ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων.
Στο πλαίσιο της δράσης, η οποία αναπτύχθηκε περιμετρικά αθλητικών εγκαταστάσεων, σχολικού συγκροτήματος, της πλατείας και του Δημαρχείου Νεάπολης, ελέγχθηκαν συνολικά και με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, (49) ανήλικα άτομα.
Σκοπός της δράσης ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.
Τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.
Ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας.
bordernews.gr