Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

18/12/2023

Σήμερα θρηνούμε άλλον ένα συνάδελφο που χάνει τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας κυνηγώντας την εγκληματικότητα και υπερασπιζόμενος το αίσθημα ασφάλειας της κοινωνίας.

Μετά από όλα αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό εις βάρος όλων των αστυνομικών του Σώματος, ο συνάδελφος δεν επέλεξε να μείνει άπραγος μπροστά στην εγκληματικότητα, δεν επέλεξε να γυρίσει το κεφάλι από την άλλη και να αδιαφορήσει, ούτε άκουγε όσους του λέγανε να μην καταδιώκει, να μην συλλαμβάνει κακοποιούς και εγκληματίες γιατί οι αποδοχές του είναι ελάχιστες και δεν του φτάνουν για να επιβιώσει.

Ούτε όμως άκουγε τις φωνές εκ των έσω που βοούσαν στα αυτιά του, ότι μπήκε από το παράθυρο στην Αστυνομία και ότι δεν είναι αστυνομικός.

Μαζί με τους συναδέλφους του, έπραξε απλά το καθήκον. Αυτό που έχουμε ορκιστεί να κάνουμε όλοι μας με κάθε δυσκολία.

Για τον Χρήστο, δεν ήταν απλά μια καταδίωξη. Δεν ήταν ακόμη ένα περιστατικό. Ήταν το τελευταίο. Σε αυτό το περιστατικό είχε ένα τελευταίο ραντεβού. Με την αιωνιότητα και με το Πάνθεον των Ηρώων του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τώρα είναι πολύ δύσκολο να του πει η πολιτεία πως το επάγγελμα του …δεν είναι τόσο επικίνδυνο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του Χρήστου και στην οικογένεια των ειδικών φρουρών και εύχεται δύναμη πολύ στους τραυματίες μας συναδέλφους.

Καλό ταξίδι Χρήστο


bordernews.gr