Τα πρώτα μέτρα του νέου φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα μήκους 35 χιλιομέτρων, κατασκευάστηκαν ήδη στην περιοχή των Ψαθάδων Διδυμοτείχου.

Όπως σας παρουσιάζει στα δυο ΒΙΝΤΕΟ το Evros-news.gr από την συγκεκριμένη περιοχή, σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από εκεί που ξεκινάει ο νέος φράχτης, στην στροφή που κάνει ο ποταμός Έβρος, εκτός από τους τεράστιους σιδερένιους πασσάλους ύψους 5 μέτρων από το έδαφος, τοποθετήθηκαν και τα υπόλοιπα κομμάτια του φράχτη.

Παράλληλα, σε μεγαλύτερη απόσταση, περίπου ενός χιλιομέτρου, έχει γίνει ήδη η τοποθέτηση των πασσάλων πάνω στους οποίους τοποθετούνται και “κουμπώνουν” κατά έναν τρόπο τα υπόλοιπα κομμάτια του φράχτη, το μεταλλικό κιγκλίδωμα. Μάλιστα στο δεύτερο ΒΙΝΤΕΟ που σας παρουσιάζουμε, βλέπετε και ένα από τα τουρκικά χωριά που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από τους Ψαθάδες, από την άλλη πλευρά του ποταμού Έβρου και πολύ κοντά σε αυτόν.

Όπως έχει ανακοινωθεί, ο νέος φράχτης θα είναι μήκους 35 χιλιομέτρων, από το ύψος του χωριού Ψαθάδες Διδυμοτείχου έως την περιοχή Κορνοφωλιάς Σουφλίου. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η ανέγερση μεταλλικού κιγκλιδώματος ύψους πέντε μέτρων στο οποίο θα τοποθετηθεί λαμαρίνα ειδική για αποτροπή αναρρίχησης και κονσερτίνα. Παράλληλα θα δημιουργηθούν νέα παρατηρητήρια και πιο συγκεκριμένα επτά υπερυψωμένα που θα έχουν αντιβαλλιστική προστασία, θα βελτιωθούν και θα συντηρηθούν τέσσερα φυλάκια και τέσσερα παρατηρητήρια.

Επίσης γίνονται και εργασίες για διάνοιξη νέων οδών επιτήρησης. Σε σημεία όπου θα κριθεί αδύνατο να κατασκευαστούν μόνιμα εμπόδια προβλέπεται δυνατότητα τοποθέτησης φορητών εμποδίων που δεν θα έχουν βαθιά θεμελίωση αλλά θα βασίζονται σε αντίβαρα.

Πηγή evros-news.gr