Ταυτοποιήθηκε η δράση ενός αλλοδαπού, ήδη έγκλειστου σε κατάστημα κράτησης, καθώς και η εμπλοκή δύο ακόμα συνεργών του που αναζητούνται
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής και απόπειρας του ιδίου αδικήματος
Η συνολική αξία της λείας τους εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των -33.000- ευρώ.
Εξιχνιάστηκαν, από την εμπεριστατωμένη έρευνα, των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Σάμης και Παλικής, διαδοχικά περιστατικά κλοπών από επιχειρήσεις στο νησί της Κεφαλονιάς, που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 05.06.2023 έως και την 05.07.2023.
Οι αστυνομικοί, αναλύοντας τη μεθοδολογία και αξιοποιώντας στοιχεία που συνέλεξαν, ταυτοποίησαν ως δράστη 41χρονο αλλοδαπό, ήδη έγκλειστο σε κατάστημα κράτησης της Χώρας, στο σύνολο -10- υποθέσεων κλοπών και -3- αποπειρών του ιδίου αδικήματος, καθώς και την εμπλοκή δύο ακόμα συνεργών του που αναζητούνται.
Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής και απόπειρας του ιδίου αδικήματος.
Πιο αναλυτικά, ως προς τη δράση τους, προέκυψε ότι, το παραπάνω χρονικό διάστημα και κατά τις βραδινές ώρες, ο 41χρονος, με τη συμμετοχή των συνεργών του, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, παραβίαζαν με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων τις κεντρικές θύρες επιχειρήσεων εστίασης και καταστημάτων ειδών λιανικής πώλησης, σε διάφορες περιοχές της Κεφαλονιάς, αφαιρώντας από το εσωτερικό, προϊόντα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.
Η συνολική αξία της λείας των δραστών εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των -33.000- ευρώ.
Η προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου και η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα διαβιβασθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.
bordernews.gr