Ο ένας από τα δύο άτομα λειτουργούσε ως προπομπός στην μεταφορά οδηγώντας Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ενώ ο άλλος μετέφερε παράνομα με έτερο Ι.Χ.Φ. όχημα τους αλλοδαπούς 

Κατασχέθηκαν  μεταξύ άλλων τα ανωτέρω αυτοκίνητα, -2- κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των -390- ευρώ

Συνελήφθησαν σήμερα (13-01-2024) τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκληματικότητας (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 40 και 38 ετών, για παράνομη μεταφορά οκτώ (8) αλλοδαπών.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, προαναφερόμενοι αστυνομικοί, συνέλαβαν τους ανωτέρω, διότι ο 40χρονος ημεδαπός, οδηγός Δ.Χ.Ε. αυτοκινήτου, λειτουργούσε ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων, σε έτερο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 38χρονος ημεδαπός, ο οποίος μετέφερε παράνομα, έναντι χρηματικής αμοιβής, οκτώ (8) αλλοδαπούς, ηλικίας από 19 και 38 ετών.

Επιπλέον, στην κατοχή ενός εκ των οκτώ αλλοδαπών βρέθηκε -1- πλαστό δελτίο ταυτότητας.

Συνολικά κατασχέθηκαν:
  • δύο (2) αυτοκίνητα (Δ.Χ.Ε. και Ι.Χ.Φ.),
  • δύο (2) κινητά τηλέφωνα,
  • δύο (2)κάρτες sim.,
  • το χρηματικό ποσό των -390- ευρώ και
  • ένα (1) πλαστό δελτίο ταυτότητας
Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.
bordernews.gr