Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2024 έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν είτε με κωδικούς Taxisnet είτε απλώς με τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και τον ΑΦΜ τους να εκδώσουν τα ειδοποιητήρια και να εξοφλήσουν έως τις 29 Φεβρουαρίου. Τότε είναι η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής τους μετά τη σχετική παράταση που δόθηκε.

Η διαδικασία με κωδικούς:

εισέρχεστε στην εφαρμογή myCar της ΑΑΔΕ και επιλέγετε «Είσοδος στην υπηρεσία», εισάγετε τους κωδικούς του Taxisnet και πατάτε «Σύνδεση», επιλέγετε «Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων» και στη συνέχεια «Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας», επιβεβαιώνετε ότι ο ΑΦΜ και το έτος (2023) που εμφανίζονται είναι τα σωστά και στη συνέχεια εισάγετε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, από εκεί επιλέγετε το έτος και μπορείτε να δείτε, να σώσετε ή να εκτυπώσετε τα τέλη κυκλοφορίας και να δείτε τα στοιχεία πληρωμής.

Τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς taxisnet

Για να δείτε, να εκτυπώσετε και να πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς taxisnet, θα χρειαστεί να έχετε τον ΑΦΜ σας και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

Η διαδικασία χωρίς κωδικούς:

εισέρχεστε στο site της ΑΑΔΕ, πατάτε στο «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ», συμπληρώνετε τον ΑΦΜ σας, τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και μετά επιλέγετε την χρονιά που επιθυμείτε, πατάτε το κουμπί «ΕΚΤΥΠΩΣΗ» και εμφανίζεται το ειδοποιητήριο σε νέο παράθυρο, προκειμένου να το σώσετε στο κινητό ή σε κάποιον υπολογιστή, όπου στη συνέχεια μπορείτε να το εκτυπώσετε.

Η πληρωμή
Αφού έχετε στα χέρια ή στις οθόνες σας το ειδοποιητήριο πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, θα πρέπει να σημειώσετε ή να αντιγράψετε τον αριθμό RF, ώστε να μπορέσετε να προχωρήσετε σε πληρωμή μέσω web banking από την τράπεζά σας, επιλέγοντας στις συναλλαγές το «Τέλη κυκλοφορίας».

Εναλλακτικά, μπορείτε να επισκεφθείτε απευθείας κάποιο φυσικό κατάστημα τράπεζας ή κάποιο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, έχοντας και πάλι εκτυπώσει το ειδοποιητήριο.

Τέλος, μπορείτε να πληρώσετε τα σήματα μέσω των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών, που βρίσκονται στις τράπεζες. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείτε το QR Code, το εικονίδιο, δηλαδή, που βρίσκεται πάνω δεξιά στο ειδοποιητήριο.

Τα πρόστιμα εκπρόθεσμης πληρωμής

Τα τέλη κυκλοφορίας είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, αλλά όσοι «ξεχάσουν» να τα πληρώσουν θα τα πληρώσουν διπλά.

Συγκεκριμένα:

Πρόστιμο ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο ή τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ.

Πρόστιμο ίσο με το 50% των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ.

Μηδενικό πρόστιμο, αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.


ΠΗΓΗ   enikonomia.gr