22/01/1999- 22/01/2024 ,25 χρόνια προσφοράς!

22/01/1999. Μια ημερομηνία ορόσημο...


Πριν από 25 χρόνια σαν σήμερα ορκιζομασταν οι πρώτοι 1000 Συνοριακοί Φύλακες στους Νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.

Μια υπηρεσία που συστάθηκε για να αναχαιτίσει το κύμα της παράνομης μετανάστευσης που ολοένα γιγαντώνονταν.

Από τότε πέρασαν 25 ολόκληρα χρόνια,
25 χρόνια με επιτυχίες, χαρές και λύπες , κυρίως όμως με μεγάλη προσφορά στην ελληνική κοινωνία.

Η Υπηρεσία επεκτάθηκε και σε άλλους νομούς της Ελλάδας και έφτασε να αριθμεί περί τους 5500 Συνοριακούς Φύλακες μέχρι το 2009 οπότε και επήλθε η ομογενοποίηση του Αστυνομικού Προσωπικού και η μετατροπή του Συνοριακού Φύλακα σε Αστυφύλακα. Τα τελευταία χρόνια προσλήφθηκαν και πάλι Συνοριακοί Φύλακες κυρίως στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου και στον Έβρο.

Σήμερα οι περισσότεροι πρώην Συνοριακοί Φύλακες οδεύουν στο κατώφλι της αποχώρησης από την ενεργή υπηρεσία ( ήδη κάποιοι συνάδελφοι έχουν συνταξιοδοτηθεί).

Εύχομαι σε όλους τους συναδέλφους μου να είναι υγιείς και να τερματίσουμε όλοι ευδόκιμα την υπηρεσία μας

Επίσης εύχομαι η Ελληνική Πολιτεία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να αναγνωρίσει την ΑΔΙΚΙΑ που υφιστάμεθα από το 2017 με τον νόμο 4472/17 και να μας εξισώσει μισθολογικά και βαθμολογικά με το υπόλοιπο αστυνομικό προσωπικό.

Τα συνδικαλιστικά όργανα της ΠΟΣΥΦΥ , της οποίας είχα την τιμή να υπηρετήσω επί σειρά ετών από την θέση του Γενικού Γραμματέα και του Υπεύθυνου Δημοσίων Σχέσεων αλλά και της ΠΟΑΣΥ στην οποία ανήκει σήμερα η μεγαλύτερη μερίδα συναδέλφων πρώην Συνοριακών Φυλάκων , θα πρέπει να διεκδικήσουν τα αυτονόητα. 
Το σύνθημα είναι ένα: Ίδια δουλειά, ίδιες απολαβές, καμία διάκριση σε αστυνομικούς τριών ταχυτήτων .

Τέλος δεν ξεχνούμε τους νεκρούς συναδέλφους μας που πέσανε στο καθήκον και η θυσία τους "ανάγκασε" την πολιτεία να δει με περισσότερη ζέση τα προβλήματα μας και να δώσει λύσεις σε αρκετά από αυτά. Αθάνατοι!!

Χρόνια πολλά Συνοριακοί Φύλακες!








Γιώργος Ψαλλιδας

Αρχιφύλακας

Αντιπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας στην ΠΟΑΣΥ

bordernews.gr