Κατασχέθηκαν περισσότερα από (65) κιλά ακατέργαστης κάνναβης
Στο μεγαλύτερο μέρος της κατασχεθείσας ποσότητας χρησιμοποιήθηκαν ειδικά αποσμητικά κάλυψης οσμής ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο επιστάμενης και μεθοδικής έρευνας που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Επιχειρησιακής Τακτικής και Δράσης της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της  Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο (2) μέλη οργανωμένου κυκλώματος που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Πρόκειται για 27χρονο ημεδαπό και 28χρονη αλλοδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες αποτελούσαν σημαντικά στελέχη του εν λόγω κυκλώματος και είχαν ως «ρόλο» την παραλαβή εντός της ελληνικής επικράτειας, τη μεταφορά, απόκρυψη – αποθήκευση και διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης εντός της ελληνικής επικράτειας και συγκεκριμένα στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στις 11-01-2024 στην περιοχή του Φιλύρου Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τα δύο (2) μέλη, ενώ σε έρευνες που  πραγματοποιήθηκαν σε χώρο (κάδους σκουπιδιών) όπου η 28χρονη εναπόθεσε ποσότητες κάνναβης, καθώς και σε δύο (2) οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
  • Δέματα και νάιλον σακούλες που περιείχαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρος (66) κιλών και (646) γραμμαρίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο μεγαλύτερο μέρος των κατασχεθεισών ποσοτήτων είχαν χρησιμοποιηθεί ειδικά αποσμητικά κάλυψης οσμής ναρκωτικών ουσιών και
  • (3) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν 3 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.
bordernews.gr