Συνελήφθησαν 3 άτομα στο πλαίσιο ελέγχων για τον εντοπισμό φυγόποινων και καταζητούμενων προσώπων

Στοχευμένους ελέγχους με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων, αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν τρία (3) άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα.

Συγκεκριμένα:

  • Αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν 23χρονο αλλοδαπό, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης, με την οποία καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης (18) ετών και χρηματική ποινή ύψους (130.000), για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών.
  • Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου συνέλαβαν 37χρονο αλλοδαπό, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης και παραγγελία της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης (1) έτους, (7) μηνών, (15) ημερών και χρηματική ποινή ύψους (53.000) ευρώ, για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και της νομοθεσίας περί κατοχής όπλου και οπλοφορίας.
  • Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θερμαϊκού συνέλαβαν 50χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Διάταξη Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας για ανάκληση της υφ’ όρων απόλυσής τους και έκτιση του υπολοίπου ποινής και συγκεκριμένα κάθειρξη (3) ετών, (5) μηνών και (14) ημερών για παράβαση άρθρων 322 Π.Κ. «Αρπαγή», 323 Π.Κ. «Εμπόριο δούλων» και 380 Π.Κ. «Ληστεία».

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

bordernews.gr