-596- συλλήψεις και -9.567- παραβάσεις Κ.Ο.Κ. το τελευταίο τριήμερο σε επιχειρησιακές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε ολόκληρη την επικράτεια για την πρόληψη της εγκληματικότητας

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια το τριήμερο από 5 έως 7 Ιανουαρίου 2024, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε ολόκληρη τη χώρα ελέγχθηκαν συνολικά -54.285- άτομα και -40.650- οχήματα, ενώ

  • προσήχθησαν -1.894- άτομα,
  • συνελήφθησαν -596- άτομα για διάφορα αδικήματα,
  • βεβαιώθηκαν -9.567- παραβάσεις Κ.Ο.Κ., –40– για παράβαση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας και –8– για ηχόμετρα,
  • ακινητοποιήθηκαν -265- οχήματα, ενώ
  • κατασχέθηκαν –3-.

Ενδεικτικά, αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν:

  • στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, όπου διενεργήθηκαν –099– έλεγχοι ατόμων, συνελήφθησαν –6– άτομα και βεβαιώθηκαν –248– παραβάσεις Κ.Ο.Κ.,
  • στην περιοχή της Κηφισιάς, όπου διενεργήθηκαν –238– έλεγχοι ατόμων, –52– έλεγχοι οχημάτων, προσήχθησαν –15– άτομα και βεβαιώθηκαν -94- παραβάσεις για Κ.Ο.Κ.

Παράλληλα, ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις έλαβαν χώρα στην Πελοπόννησο, σε περιοχές και οικισμούς με αυξημένα περιστατικά εγκληματικότητας και ειδικότερα σε περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ελέγχθηκαν –518- άτομα, προσήχθησαν –48– άτομα, συνελήφθησαν –34– άτομα (-8– για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, –4– για στέρηση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, –14– για ρευματοκλοπή, –1– για ναρκωτικά, –2– για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, –1– για φυγόποινο, –1– για διοικητική απέλαση, –1– για απόπειρα κλοπής και –2– για παράβαση του υγειονομικού κανονισμού), ενώ βεβαιώθηκαν –173–  παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Περαιτέρω, διενεργήθηκε πλήθος ελέγχων σε επιχειρήσεις υποδοχής, επεξεργασίας και ανακύκλωσης μεταλλικών αντικειμένων στη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο, καθώς και σε επιχειρήσεις ενεχυροδανειστών και αργυραμοιβών στην Κρήτη και τη Στερεά Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό σε περιοχές των Δήμων Φλώρινας και Πρέβεζας ελέγχθηκαν –31– άτομα και προσήχθησαν –3-, ενώ σε περιοχές των Δήμων Ηρακλείου και Βοιωτίας ελέγχθηκαν –6– άτομα.

Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που αποσκοπούν στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

bordernews.gr