«Χρειαζόμαστε δραστικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Αστυνομίας» και αυτές «θα υλοποιηθούν με μεγάλη ταχύτητα», δήλωσε ο πρωθυπουργός

Χρειαζόμαστε δραστικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Αστυνομίας» και αυτές «θα υλοποιηθούν με μεγάλη ταχύτητα» δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στη μετακίνηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «καμία αλλαγή προσώπου από μόνη της δεν μπορεί να λύσει ένα σύνθετο πρόβλημα» και σημείωσε πως «ασχέτως των προσώπων, η κυβέρνηση υπηρετεί ένα συνολικό έργο στον τομέα αυτό, άλλοτε με περισσότερες, άλλοτε με λιγότερες επιτυχίες».

«Πολύ σύντομα θα δείτε ουσιαστικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Αστυνομίας», δήλωσε, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα και κυρίως αυτά που έχουν βαθύτερες κοινωνικές αιτίες.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για το θέμα της βίας των ανηλίκων, για το οποίο ανέφερε πως δεν πρόκειται για «ζήτημα μόνο αστυνόμευσης». «Δεν μπορώ να πάρω ένα παιδί 15 χρονών να το βάλω στη φυλακή. Δεν μπορεί να είναι αυτή η αντιμετώπιση, η τιμωρητική αντιμετώπιση μόνο ενός σύνθετου κοινωνικού φαινομένου», υπογράμμισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης τόσο στο bullying στα σχολεία, όσο και στα περιστατικά βίας κατά των γυναικών, για τα οποία τόνισε πως έχουν γίνει «πολύ σημαντικές παρεμβάσεις».

ΠΗΓΗ   kathimerini.gr