Για την υπόθεση συνελήφθησαν επτά άτομα

Στην εξάρθρωση κυκλώματος που με «έδρα» την Κορυτσά εξαπατούσε Έλληνες πολίτες, αποσπώντας από τραπεζικούς τους λογαριασμούς χιλιάδες ευρώ, προχώρησε η αστυνομία της Αλβανίας.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομική διεύθυνση Κορυτσάς, εγκέφαλοι της σπείρας ήταν ένας 30χρονος από τα Τίρανα κι ένας 29χρονος από την Κορυτσά, ενώ τα θύματά τους στην Ελλάδα ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 5.000.

Σύμφωνα με την αλβανική αστυνομία, οι δράστες προωθούσαν ένα λογισμικό σε υπολογιστές, μέσω του οποίου είχαν καταφέρει να διεισδύσουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς και σε άλλα προσωπικά δεδομένα.

Στη συνέχεια, μέσω εικονικών διαμεσολαβητών, αποσπούσαν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς χρηματικά ποσά. Το ποσό των χρημάτων που αποσπούσαν κυμαίνεται από 3.000 έως 5.000 ευρώ ανά λογαριασμό.

Ο δεύτερος μηχανισμός απόσπασης χρημάτων, βάσει της ανακοίνωσης της αλβανικής αστυνομίας, ήταν η προσέγγιση και συμμετοχή των Ελλήνων σε μαϊμού οίκους κρυπτονομισμάτων.

Η αστυνομία εντόπισε στο κέντρο δράσης των συλληφθέντων στην πόλη της Κορυτσάς, 23 υπολογιστές και άλλες συσκευές υψηλής τεχνολογίας, καταστάσεις με ονόματα και αριθμούς τηλεφώνου Ελλήνων, πλαστές αποδείξεις τραπεζικών εντολών διακίνησης χρημάτων και κρυπτονομισμάτων.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν επτά άτομα.

ΠΗΓΗ   naftemporiki.gr