Σε μίνι ανασχηματισμό προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανακοινώσεις για αλλαγές θέσεων σε κρίσιμα υπουργεία της κυβέρνησης

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που δημοσίευσε το iefimerida.gr, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωσε ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τοποθετείται στη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, στη θέση που είχε ως τώρα ο Γιάννης Οικονόμου, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης τοποθετείται στο υπουργείο Υγείας, στη θέση του υπουργού Υγείας.

Στη θέση του Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Εργασίας τοποθετείται η μέχρι σήμερα υφυπουργός Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Στο υπουργικό σχήμα εισέρχονται επίσης τρία στελέχη της νεότερης γενιάς: η βουλευτής Επικρατείας Ιωάννα Λυτρίβη αναλαμβάνει υφυπουργός Παιδείας, στη θέση της Δόμνας Μιχαηλίδου, ο Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος παραμένει κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναλαμβάνει υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Ανδρέας Νικολακόπουλος αναλαμβάνει υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, στη θέση του Κώστα Κατσαφάδου.

Με τις αλλαγές, μία ακόμη γυναίκα αναλαμβάνει υπουργός (η Δόμνα Μιχαηλίδου), ενώ άλλη μία προστίθεται στο κυβερνητικό σχήμα (Ιωάννα Λυτρίβη).

Η ανακοίνωση για τον μίνι ανασχηματισμό:

Κατόπιν απόφασης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοινώνονται οι ακόλουθες αλλαγές στη σύνθεση της Κυβέρνησης:

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Υφυπουργός: Ανδρέας Νικολακόπουλος

Υπουργείο Υγείας

Υπουργός: Άδωνις Γεωργιάδης

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Υπουργός: Δόμνα Μιχαηλίδου

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Υφυπουργός: Ιωάννα Λυτρίβη

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Παύλος Μαρινάκης

Η ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 4 Ιανουαρίου και ώρα 18.00.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  iefimerida.gr