Ο 56χρονος συνελήφθη σε λαϊκή αγορά στην Ευκαρπία, ενώ η έρευνα στο σπίτι του έβγαλε λαβράκι

Στη σύλληψη ενός 56χρονου ημεδαπού προχώρησαν τις πρωινές ώρες σήμερα στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, καθώς πουλούσε λαθραία τσιγάρα σε λαϊκή αγορά, ενώ στο σπίτι του βρήκαν ένα μικρό οπλοστάσιο.

Αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες της υπηρεσίας τα στελέχη του Λιμενικού εντόπισαν τον 56χρονο σε λαϊκή αγορά επί της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, να αναζητά πελάτες για να πουλήσει λαθραία τσιγάρα.

Παράλληλα εντοπίστηκαν δύο μαύρες πλαστικές σακούλες οι οποίες περιείχαν συνολικά δώδεκα πακέτα λαθραία τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών, τις οποίες είχε αποκρύψει σε παρακείμενο σημείο.

Σε έλεγχο που ακολούθησε εντός του οχήματός του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στο χώρο των αποσκευών διακόσια ενενήντα δύο πακέτα λαθραία τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών, είκοσι μία συσκευασίες λαθραίου καπνού μεικτού βάρους 50 γραμμαρίων έκαστην και μία πτυσσόμενη ράβδος χειρός.


Ακολούθησε νόμιμη κατ' οίκον έρευνα στην οικία του ημεδαπού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τριακόσια ογδόντα πακέτα λαθραία τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών,

Ένα πιστόλι κρότου διαμ. 9 mm μετά επτά αβολιδωτών φυσιγγίων,

Ένα δίκαννο αεροβόλο διαμ. 9 mm,

Δύο γεμιστήρες για καραμπίνα εκ των οποίων η πρώτη χωρητικότητας τεσσάρων φυσιγγίων και η δεύτερη δέκα φυσιγγίων,

Μία γεμιστήρα για καραμπίνα των τεσσάρων φυσιγγίων διαμ. 12 cal.,

Μία κενή γεμιστήρα για πιστόλι κρότου χωρητικότητας δεκαοκτώ φυσιγγίων,

Μία ηλεκτρονική διόπτρα για καραμπίνα,

Εξήντα έξι φυσίγγια για καραμπίνα διαμ. 36 cal.,

Έξι φυσίγγια διαμ. 36 cal. και

Σαράντα φυσίγγια 12 cal.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν επίσης το κινητό τηλέφωνο και το Ι.Χ.Ε. όχημα του 56χρονου ως μέσο διακίνησης λαθραίων καπνικών προϊόντων, ενώ όλα τα κατασχεθέντα καπνικά προϊόντα δεν έφεραν την ένσημη ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης και πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο Θεσσαλονίκης.


ΠΗΓΗ   typosthes.gr