Την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου, στις τακτικές μεταθέσεις...

Την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου, στις τακτικές μεταθέσεις, ζητά για πολλοστή φορά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού, με επιστολή της προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, κ. Μάνο Λογοθέτη και στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Δημήτριο Μάλλιο.

Θέμα: « Ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου στις τακτικές μεταθέσεις Αστυνομικού προσωπικού, έτους 2024 »


Κύριε Υπουργέ, Κύριε Γενικέ, Κύριε Αρχηγέ

Για άλλη μια φορά επανερχόμαστε με το μείζον και μόνιμο πλέον ζήτημα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου, αυτό της έλλειψης μόνιμου αστυνομικού προσωπικού, το οποίο και σας έχουμε παραθέσει πολλάκις, με όμοια σχετικά έγγραφα μας. Δεν χρειάζονται πολλές λέξεις για να αναδείξουμε την σοβαρότατη έλλειψη προσωπικού, αφού οι αριθμοί δείχνουν το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος. Ενδεικτικά θα σας αναφέρουμε τα κάτωθι στοιχεία, τα οποία απεικονίζουν την ωμή πραγματικότητα που καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε, ο καθένας στα πλαίσια των δυνατοτήτων και θεσμικών αρμοδιοτήτων του:

Οργανική δύναμη 325

Υπάρχουσα δύναμη 184

Κενές οργανικές θέσεις 141


Η άνω του 40% μειωμένη υπάρχουσα δύναμη, πρακτικά σημαίνει εξανέμιση της αστυνόμευσης και πλήρη υπολειτουργία του συνόλου των Υπηρεσιών της Δ.Α. Σάμου, με το ελλειμματικό αστυνομικό προσωπικό, όχι μόνο να δεινοπαθεί καθημερινά για να ανταπεξέλθει στα βασικά καθήκοντα και υποχρεώσεις του, αλλά μονίμως να δεινοπαθεί και για την διασφάλιση των βασικών εργασιακών δικαιωμάτων του. Αν συνυπολογίσουμε και τις επιπρόσθετες υπηρεσιακές ανάγκες κατά την τουριστική περίοδο στον Νομό Σάμου, διαθέτοντας δύο (2) αερολιμένες εκ των οποίων ο ένας Διεθνής και τρία (3) σημεία εισόδου-εξόδου (λιμένες) από την Χώρα/Ε.Ε., γίνεται σαφέστατα αντιληπτό ότι οι αριθμητικοί συσχετισμοί βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις υφιστάμενες υπηρεσιακές ανάγκες.

Κύριε Υπουργέ, Κύριε Γενικέ, Κύριε Αρχηγέ

Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε προσωπικά, για την ουσιαστική ενίσχυση της Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου στις επερχόμενες τακτικές μεταθέσεις αστυνομικού προσωπικού έτους 2024, καθώς δεν χωράνε εκπτώσεις ούτε στην διαφύλαξη των δικαιωμάτων και της ασφάλειας των πολιτών, αλλά ούτε και σ’ αυτή των συναδέλφων μας, των οποίων οι ψυχικές και σωματικές αντοχές, έχουν προ πολλού εξαντληθεί.


ΠΗΓΗ   samos24.gr