Εξιχνιάστηκαν δώδεκα κλοπές μοτοσικλετών και  καταστημάτων στην Πάτρα

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δυο αλλοδαπών ατόμων και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για διακεκριμένες κλοπές

Εξιχνιάστηκανμετά από ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, έξι κλοπές μοτοσικλετών και έξι σε καταστήματα και όχημα στην Πάτρα.
Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών και της απάτης με υπολογιστή, σε βάρος δυο αλλοδαπών ανδρών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.
Παράλληλα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμα αλλοδαπού άνδρα, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι,  από την 16/8/2023 έως την 21/12/2023, αφαίρεσαν έξι μοτοσικλέτες, ενώ διέπραξαν ακόμη πέντε κλοπές σε καταστήματα και μια σε σταθμευμένο όχημα, κατά τις οποίες αποκόμισαν συνολικά (1.245) ευρώ, τραπεζικές κάρτες, ένα κινητό τηλέφωνο, έγγραφα και κλειδιά.
Επιπλέον, ο ένας κατηγορούμενος κάνοντας χρήση κλεμμένης τραπεζικής κάρτας, αποπειράθηκε να πραγματοποιήσει ανέπαφη συναλλαγή σε κατάστημα, χωρίς να ολοκληρώσει την πράξη του.
Ως προς την μεθοδολογία των κατηγορούμενων επισημαίνεται ότι διέπρατταν τις κλοπές απογευματινές και βραδινές ώρες στην Πάτρα, ενώ μετά την τέλεση των κλοπών των μοτοσικλετών, ο ένας κατηγορούμενος μετέβαινε σε περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, όπου προσέγγιζε αλλοδαπούς, στους οποίους διέθετε προς πώληση τις κλεμμένες μοτοσικλέτες.
Επισημαίνεται ότι οι δυο από τις κλεμμένες μοτοσικλέτες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σε αγροτική περιοχή της Δυτικής Αχαίας.
Στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, ο τρίτος αλλοδαπός κατηγορούμενος, ο οποίος είχε αγοράσει τις δυο κλεμμένες μοτοσικλέτες, έναντι του χρηματικού ποσού των 400 ευρώ.
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών και του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, εντόπισαν τις έτερες κλεμμένες μοτοσικλέτες, εγκαταλελειμμένες στην Πάτρα και σε περιοχές της Δυτικής Αχαΐας, όπου τις κατέσχεσαν και στη συνέχεια τις απέδωσαν στους νόμιμους κατόχους τους.
Για τη διερεύνηση των περιστατικών, διενεργήθηκαν εμπεριστατωμένες έρευνες από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, με αποτέλεσμα την εξιχνίαση των υποθέσεων και την ταυτοποίηση των κατηγορουμένων.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των κατηγορουμένων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

bordernews.gr