Ψηλά στην ατζέντα του πλούσιου αστυνομικού δελτίου στην Ήπειρο βρίσκονται σχεδόν καθημερινά υποθέσεις που αφορούν την παράνομη είσοδο μεταναστών στη χώρα, με τις αστυνομικές και τις λιμενικές αρχές να καταβάλλουν υπεράνθρωπη προσπάθεια για να «ξεσκεπάσουν» τα διάφορα κυκλώματα διακίνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά από γιγαντιαία επιχείρηση στελεχών των Λιμενικών Αρχών Ηγουμενίτσας και Πάτρας, υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας των Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), συνελήφθησαν έξι αλλοδαποί. Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, διενεργήθηκε έλεγχος στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, όπου διαπιστώθηκε ότι ένας 50χρονος αλλοδαπός, ως οδηγός φορτηγού οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του επικαθήμενου τρεις αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Ακολούθησε αναζήτηση στο πλαίσιο του αυτοφώρου από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας τριών αλλοδαπών, ηλικίας 50, 40 και 38 ετών, οι οποίοι θεωρούνται διακινητές των παραπάνω ατόμων. Οι δύο πρώτοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην πόλη της Πάτρας, ενώ ο τρίτος αναζητείται.

Κατασχέθηκαν Ι.Χ, φορτηγό….

Παράλληλα, διενεργήθηκαν έρευνες στις οικίες του 50χρονου και του 40χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας και μια κάρτα τραπεζικής ανάληψης, καθώς και ένα Ι.Χ.Ε. όχημα, που προκύπτει ότι είναι το μέσο μεταφοράς των αλλοδαπών στο προαναφερθέν φορτηγό όχημα.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές Ηγουμενίτσας και Πάτρας, αναλύει και επεξεργάζεται σε βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία τους με μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες. Να σημειωθεί ότι από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το Φ/Γ όχημα-επικαθήμενο και μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Ταξίδευαν παράνομα για Ηγουμενίτσα

Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών σχηματίστηκε σε βάρος ενός αλλοδαπού που συνελήφθη την Πέμπτη το πρωί στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας.

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν στον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων της Παραμυθιάς τρεις παράτυπους μετανάστες, κατά την προσπάθειά τους να ταξιδέψουν για την Ηγουμενίτσα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης διακριβώθηκε ότι ο κατηγορούμενος, έναντι αμοιβής, είχε διευκολύνει νωρίτερα τους παράτυπους μετανάστες να διέλθουν παράνομα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και στη συνέχεια, εξέδωσε για λογαριασμό τους εισιτήρια προκειμένου, μέσω λεωφορειακής σύνδεσης, να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους. Επιπλέον, όπως προέκυψε, τόσο σε βάρος του αλλοδαπού, όσο και δύο εκ των τριών παράτυπων μεταναστών εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκε χρηματικό ποσό 150 ευρώ και τρία εισιτήρια λεωφορείου.
ΠΗΓΗ    proinoslogos.gr