Στο πλαίσιο εκπαιδευτικών δράσεων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το «επάγγελμα του αστυνομικού», πραγματοποιήθηκε την 16-02-2024 επίσκεψη των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς στο Αστυνομικό Μέγαρο Καστοριάς
Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς υποδέχθηκε με χαρά τους μικρούς μας φίλους, καθώς και τους εκπαιδευτικούς τους.
Οι μαθητές δεν ήταν απλά θεατές, αλλά είχαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο του δημοσιογράφου, αποκτώντας αυθεντικές εμπειρίες ως προς το λειτούργημα του αστυνομικού
Η περιήγηση στο κτήριο αλλά και η εμφάνιση του αστυνομικού σκύλου «APOLLO» εντυπωσίασε τους μαθητές.
Με αφορμή τις εκπαιδευτικές δράσεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Καστοριάς για το «Επάγγελμα του Αστυνομικού», πραγματοποιήθηκε την 16-02-2024 επίσκεψη των μαθητών της Γ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς, συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή του σχολείου, τη σύμβουλο σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και την σχολική σύμβουλο.
Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Νικόλαος Έξαρχος, υποδέχθηκε στο γραφείο του τους μαθητές, οι οποίοι έχοντας το ρόλο του «δημοσιογράφου» υπέβαλλαν ερωτήσεις που πλαισίωναν όχι μόνο την επαγγελματική αλλά και τη συναισθηματική  πλευρά του αστυνομικού, δίνοντας τους την ευκαιρία να αποκτήσουν αυθεντικές εμπειρίες ως προς το λειτούργημα αυτό.
Ακολούθησε, διάλεξη από Αξιωματικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, για το επάγγελμα του αστυνομικού, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν λεπτομέρειες σχετικά με αυτό, να γνωρίσουν αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, καθώς και να δουν τις μηχανές και τα περιπολικά δια ζώσης.
Επιπλέον, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον αστυνομικό σκύλο φύλαξης προσώπων–πραγμάτων και ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, με το όνομα  «ΑPOLLO», του Τ.Σ.Φ. Μεσοποταμίας, ο συνοδός του οποίου έδωσε στους μικρούς μας φίλους ενδιαφέρουσες πληροφορίες, ως προς το ρόλο αλλά και την φροντίδα του «APOLLO».
Σκοπός της επίσκεψης ήταν τόσο η ενημέρωση των μαθητών ως προς το επάγγελμα- λειτούργημα του αστυνομικού, όσο και την αποκόμιση εμπειριών από το άμεσο περιβάλλον και την καθημερινότητα των αστυνομικών.
Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, ευχαρίστησε εγκάρδια τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους μαθητές, οι οποίοι επισκέφθηκαν το Αστυνομικό Μέγαρο Καστοριάς πλημμυρίζοντας με χαρά και ενθουσιασμό όλους τους παρευρισκόμενους αστυνομικούς.

bordernews.gr