Κοκαίνη 2,8 εκατ. ευρώ εντόπισε ο Εβρίτης (απ’ το τελωνείο Ορεστιάδας) σκύλος «ICE» στον Πειραιά

Ο ανιχνευτής σκύλος ναρκωτικών «ICE» από τον Έβρο και συγκεκριμένα το Τελωνείο Ο/εστιάδας, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στον εντοπισμό κοκαίνης αξίας 2,8 εκατομμυρίων ευρώ στον Πειραιά.

Συγκεκριμένα, ο ειδικά εκπαιδευμένος Εβρίτης σκύλος, που έχει σημειώσει πολλές επιτυχίες σε εντοπισμό παράνομων ουσιών και στο νομό μας, βρίσκεται αυτό τον καιρό με απόσπαση στα Τελωνεία Πειραιά, μαζί με τον εκπαιδευτή συνοδό του Αντώνη Ποντορόπουλο. Εντόπισε λοιπόν τις προηγούμενες ημέρες την κοκαίνη σε ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο με μπανάνες προερχόμενο από το Εκουαδόρ .


Έτσι οι τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προχώρησαν στην κατάσχεση δεκάδων συσκευασιών κοκαΐνης, με τη συμβολή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής.

Ειδικότερα, έπειτα από διενέργεια τοπικής ανάλυσης κινδύνου δεσμεύτηκε από το Γ΄ Τελωνείο Πειραιά ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο με μπανάνες προερχόμενο από το Εκουαδόρ και τελικό προορισμό τον Πειραιά.

Ακολούθησε έλεγχος x-ray όπου εντοπίστηκε ύποπτη οργανική ουσία στα ψυκτικά μηχανήματα του εμπορευματοκιβωτίου η οποία επιβεβαιώθηκε και με τη θετική ένδειξη του σκύλου ανιχνευτή ναρκωτικών «ICE» από την Ορεστιάδα. Στον φυσικό έλεγχο εντοπίστηκαν 46 συσκευασίες με σημαντική ποσότητα ναρκωτικής ουσίας (κοκαΐνη), μεικτού βάρους 55 κιλών και 551 γραμμαρίων (55,591 Kg), οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Η αξία της προαναφερόμενης ποσότητας κοκαΐνης υπολογίζεται στα 2,8 εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα η εκπομπή του OPEN παρουσίασε τον σκύλο και τον εκπαιδευτή του εν δράσει.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


ΠΗΓΗ   evros-news.gr