Συνελήφθησαν 2 άτομα στη Λιβαδειά, μέλη εγκληματικής οργάνωσης που προσπάθησαν να εξαπατήσουν τηλεφωνικά ηλικιωμένους
Εξιχνιάστηκαν -7- περιπτώσεις
Κατασχέθηκαν -2- κινητά τηλέφωνα

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Λιβαδειάς,συνελήφθησαν χθες (09-02-2024) το πρωί στην περιοχή της Λιβαδειάς, δύο άτομα, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης για απόπειρες τηλεφωνικής απάτης σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων της περιοχής.
Κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση (συμμορία), καθώς όπως προέκυψε είχαν οργανωθεί για τη διάπραξη απατών σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων. Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης έρευνας, διακριβώθηκε ότι από τις 08 έως 09-02-2024, μαζί με συνεργούς τους, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, τα ανωτέρω άτομα ενέχονται στην απόπειρα τέλεσης (7) απατών στην περιοχή της Λιβαδειάς.
Σχετικά με τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν διακριτούς ρόλους μεταξύ τους, με τα συλληφθέντα άτομα να αναλαμβάνουν τον ρόλο συνήθως του παραλήπτη – εισπράκτορα.
Σκοπός τους ήταν μέσω της σύγχυσης και ψυχολογικής φόρτισης των θυμάτων τους, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθή και προσποιούμενοι συνήθως στο τηλέφωνο τον γιατρό και συγγενικό τους πρόσωπο, να καταφέρουν να αποσπάσουν τα χρηματικά ποσά που απαιτούσαν.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν (2) κινητά τηλέφωνα ως μέσα διευκόλυνσης των παράνομων πράξεών τους.
Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διερευνηθεί τόσο η εμπλοκή τους, όσο και των συνεργών τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις αξιόποινων πράξεων.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Λιβαδειάς, ενώ τα άτομα που συνελήφθησαν οδηγήθηκαν αρμοδίως.
Επισημαίνεται ότι χρήσιμες πληροφορίες για την αποφυγή περιπτώσεων απάτης, καθώς και της μεθοδολογίας που χρησιμοποιούν οι δράστες, είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, www.hellenicpolice.gr  – Οδηγός του Πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές.
bordernews.gr