Συνελήφθησαν 3 άτομα – μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων

Τα λαθραία τσιγάρα εντοπίστηκαν σε αποθήκη σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, κρυμμένα μέσα σε τόπια που ήταν καλυμμένα με ύφασμα

Εκτιμάται ότι οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ

 Οι συντονισμένες ενέργειες και η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν χθες (31 Ιανουαρίου 2024) το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, 3 ημεδαποί άνδρες – μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι προαναφερόμενοι άνδρες, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με δομημένη και διαρκή δράση, με σκοπό τη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων και τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους.

Για τον σκοπό αυτό αποθήκευαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων τις οποίες αφού επεξεργάζονταν και έκρυβαν επιμελώς μέσα σε συσκευασίες παραπλανητικών αντικειμένων, εξήγαγαν με διάφορα τεχνάσματα σε χώρες του εξωτερικού.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης σε αποθήκη που χρησιμοποιούσαν σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν τη στιγμή που φόρτωναν σε φορτηγό όχημα τόπια υφάσματος, που στο εσωτερικό τους έκρυβαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και με τη χρήση εικονικού τιμολογίου προορίζονταν να μεταφερθούν στο εξωτερικό.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 306.770 πακέτα τσιγάρων (δηλαδή 6.135.400 τεμάχια τσιγάρων), που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
Το παραπάνω φορτηγό όχημα με επικαθήμενο κατασχέθηκε, καθώς και το εικονικό τιμολόγιο που βρέθηκε μέσα σε αυτό.
Επίσης κατασχέθηκαν:
  • 1 όχημα τύπου κλαρκ,
  • 1 παλετοφόρο,
  • 1 κάμερα ασφαλείας και
  • 1 Ι.Χ.Ε. όχημα.
Τα κατασχεθέντα λαθραία τσιγάρα θα σταλούν στην αρμόδια τελωνειακή Υπηρεσία, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί, αλλά και λοιπές επιβαρύνσεις, ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στην επίσημη σελίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. bordernews.gr