Συνελήφθη ένα άτομο στους Ευζώνους για λαθραία καπνικά προϊόντα

 Κατασχέθηκαν 388 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 70 συσκευασίες λαθραίου καπνού

 Μέρος αυτών βρέθηκαν μέσα σε 2 κρύπτες στο αυτοκίνητο που οδηγούσε

Συνελήφθη χθες (13 Φεβρουαρίου 2024) το βράδυ σε περιοχή των Ευζώνων, από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ημεδαπός άνδρας, για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος άνδρας να έχει εισέλθει στη χώρα με όχημα ιδιοκτησίας του και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν μέσα σε 2 κρύπτες, στο κάτω μέρος του οχήματος, συνολικά 170 πακέτα τσιγάρων και 5 συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Επίσης διαπιστώθηκε να αποκρύπτει στην οικία του σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, συνολικά 218 πακέτα τσιγάρων και 60 συσκευασίες καπνού, τα οποία επίσης δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε, όπως και τα προαναφερόμενα λαθραία καπνικά προϊόντα, καθώς και 5 ακόμα συσκευασίες λαθραίου καπνού, που βρέθηκαν καλά κρυμμένες στην κατοχή του.

Συνολικά κατασχέθηκαν 388 πακέτα λαθραίων τσιγάρων (δηλαδή 7.760 λαθραία τεμάχια τσιγάρων) και 70 συσκευασίες λαθραίου καπνού συνολικού βάρους 2 κιλών και 700 γραμμαρίων, τα οποία και θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στην επίσημη σελίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:


bordernews.gr