Διαψεύδει τις κοινές περιπολίες με την Τουρκία για το μεταναστευτικό - Μιλά για «συνεργασία και κυρίως επικοινωνία του Λιμενικού-Ελληνικής Ακτοφυλακής και της τουρκικής Ακτοφυλακής επί του πεδίου»

«Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα δημοσιεύματα για κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο», τονίζει το Υπουργείο Ναυτιλίας, αναφορικά με τις πληροφορίες για συνεργασία των δύο χωρών στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Με ανακοίνωσή του, το αρμόδιο υπουργείο ξεκαθαρίζει «τι πραγματικά συμφωνήθηκε στην Άγκυρα κατά τις συναντήσεις του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη, με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγια».

«Επισημαίνεται ότι δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου για δήθεν κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», αναφέρει.

Και σημειώνει: «Να προστεθεί επίσης ότι κατά τις συναντήσεις του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη, στην Άγκυρα, με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγια, και των αντιπροσωπιών τους, συμφωνήθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας των δυο χωρών και αποφασίστηκε πώς Ελλάδα και Τουρκία θα συνεργασθούν για την κοινή καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και της λαθρεμπορίας μεταναστών».

Όπως αναφέρεται, μάλιστα, στην ανακοίνωση του υπουργείο, «κατά τις συναντήσεις των δυο υπουργών και των αντιπροσωπιών τους, αξιολογήθηκαν παράλληλα οι τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας και κυρίως της επικοινωνίας του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και της τουρκικής Ακτοφυλακής επί του πεδίου, ώστε να είναι πλέον αποτελεσματική η αντιμετώπιση του προβλήματος».

Στρίβειν δια του… Ναυτιλίας ο Δένδιας

Αξίζει να σημειωθεί πως, όταν ρωτήθηκε για το θέμα των κοινών περιπολιών Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, σε πρόσφατη συνέντευξή του, παρέπεμψε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και δήλωσε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία ενημέρωση.

«Μετά από λίγους μήνες, ίσως ένα μήνα, συμπληρώνω 20 χρόνια βουλευτής. Καταλαβαίνετε ότι το να πέφτω στην παγίδα απάντησης σε υποθετικές ερωτήσεις, νομίζω αυτό το παθαίνεις ίσως την πρώτη τριετία. Μετά ξεφεύγεις από αυτό», απάντησε χαρακτηριστικά, όταν ρωτήθηκε πώς του φαίνεται η ιδέα για κοινές περιπολίες με την γείτονα…

ΠΗΓΗ   in.gr