Παράνομους αλλοδαπούς «βοηθούσε» 33χρονος Παλαιστίνιος να ταξιδέψουν από την Κω στην ενδοχώρα, προμηθευόντάς τους πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ ενίοτε τους συνόδευε και ο ίδιος!

Μάλιστα σύμφωνα με την Αστυνομία, ο αλλοδαπός είχε ήδη κάνει ένα τέτοιο ταξίδι τις προηγούμενες ημέρες και συνελήφθη στην Κω κατά την επιστροφή του με πλαστά διαβατήρια για να διευκολύνει και άλλους.

Πιο αναλυτικά, η σύλληψη του 33χρονου Παλαιστίνιου έγινε προχθές (Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024) το πρωί στην Κω, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση μη νόμιμων μεταναστών και πλαστογραφία πιστοποιητικών, με την οποία παραπέμφθηκε αρμοδίως.

Όπως έγινε γνωστό, ο αλλοδαπός εντοπίστηκε στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων κατά την άφιξή του στο λιμάνι της Κω, προερχόμενος από Πειραιά και βρέθηκε στην κατοχή του ένα πλαστό δελτίο αιτήσαντος διεθνής προστασίας καθώς και δύο γνήσια με στοιχεία τρίτων προσώπων.

Όπως διακριβώθηκε, από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, ο 33χρονος υπό την καθοδήγηση ομοεθνούς - συνεργού του διευκόλυνε-συνόδευσε στις 28 Ιανουαρίου 2024 ακτοπλοϊκώς, από την Κω στον Πειραιά, αλλοδαπό από τη Συρία χρησιμοποιώντας πλαστό έγγραφο έναντι αμοιβής και επέστρεψε στο νησί με σκοπό να παραδώσει τα τρία δελτία αιτήσαντος διεθνής προστασίας στον συνεργό του.

Τα ανευρεθέντα έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει και τους άλλους δύο εμπλεκόμενους αλλοδαπούς.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω για τα περαιτέρω.

ΠΗΓΗ   rodiaki.gr