Η διακίνηση μεταναστών συνεχίζεται και ο Έβρος είναι διαχρονικά ένα από τα περάσματα των διακινητών. Σε δύο νταλίκες κρύβονταν 12 μετανάστες…

Συνελήφθησαν την 02-02-2024 το μεσημέρι στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι δύο διακινητές οδηγώντας φορτηγά, έφτασαν στο παραπάνω Συνοριακό Σημείο Διέλευσης προκειμένου να πραγματοποιήσουν είσοδο στη χώρα.


Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνειακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι οι δράστες είχαν αποκρύψει στα ρυμουλκούμενα των οχημάτων, στη μία περίπτωση 9 μη νόμιμους μετανάστες και στη δεύτερη περίπτωση τρεις, μεταφέροντάς τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.


Κατασχέθηκαν τα οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού και Σουφλίου Αλεξανδρούπολης.


ΠΗΓΗ   newsit.gr