Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε βάρος διανομέων και υπαλλήλων πρακτορείων τυχερών παιχνιδιών σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής


Συνελήφθησαν -5- μέλη. Εξιχνιάστηκαν -14- περιπτώσεις 

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε βάρος διανομέων (φαγητού-ποτών) και υπαλλήλους πρακτορείων τυχερών παιχνιδιών, κυρίως σε περιοχές του Γαλατσίου, Ηρακλείου και Νέας Φιλαδέλφειας.

Για την υπόθεση, πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της 21 Φεβρουαρίου 2024, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε., που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη -5- μελών της συμμορίας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- σύσταση συμμορίας που διαπράττει ληστείες τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία,  κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων,  ναρκωτικών και αλλοδαπών.

Όπως προέκυψε από τη μεθοδική έρευνα, τα μέλη της συμμορίας, είχαν συγκροτηθεί σε εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη ένοπλων ληστειών σε βάρος διανομέων φαγητών – ποτών σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής (Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, Μαρούσι, Γαλάτσι, Νέα Ερυθραία, Νέα Φιλαδέλφεια, Λυκόβρυση, Πεύκη) δρώντας κάθε φορά με εναλλασσόμενη σύνθεση και αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο παράνομο περιουσιακό όφελος, ενώ η δράση τους τοποθετείται χρονικά τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2023.

Ως προς τον τρόπο δράσης (modus operandi) τα μέλη της συμμορίας χρησιμοποιούσαν την εξής μεθοδολογία:
 • με «επιχειρησιακά» οχήματα, κινούμενοι με χαμηλή ταχύτητα εντόπιζαν τα υποψήφια θύματα (διανομείς), τα οποία κινούνταν με δίκυκλη μοτοσυκλέτα κατά την παράδοση παραγγελιών,
 • αφού εντόπιζαν το στόχο τους, όλα τα μέλη της ομάδας πλην του οδηγού του «επιχειρησιακού» οχήματος, αποβιβάζονταν και τον ακινητοποιούσαν,
 • με χρήση σωματικής βίας εξανάγκαζαν τα θύματά τους να τους παραδώσουν όλες τις εισπράξεις καθώς και τα προσωπικά τους αντικείμενα ενώ
 • αφού εξασφάλιζαν την ασφαλή διαφυγή τους, αφαιρώντας τα κλειδιά των οχημάτων από τα θύματα, επιβιβάζονταν στο «επιχειρησιακό» όχημα και τρέπονταν σε φυγή.
Χαρακτηριστικό της θρασύτητας και της ιδιαίτερης σκληρότητας που διακατείχε τα μέλη της συμμορίας είναι η βία που ασκούσαν στα θύματά τους, μη διστάζοντας να τα χτυπήσουν ακόμα και με τη λαβή του όπλου που έφεραν.
Μάλιστα διακριβώθηκε ότι δρούσαν με αλλεπάλληλα «χτυπήματα» έχοντας διαπράξει μέσα σε -46- μέρες -14- ληστείες, από τις οποίες η μία σε απόπειρα.
Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν -μεταξύ άλλων- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 • -3- όπλα (ρέπλικα, καραμπίνα και αεροβόλο),
 • -2- οχήματα,
 • -466- γραμμάρια κάνναβης, ζυγαριά και -240- διαφανή σακουλάκια,
 • κινητά τηλεφώνων και κάρτες sim,
 • πλήθος αβολίδωτων και μη φυσιγγίων,
 • ρούχα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από τους κατηγορούμενους κατά την τέλεση των ληστειών,
 • πλαστή ταυτότητα και ταυτότητα με διαφορετικά στοιχεία από του κατόχου της
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

bordernews.gr