«Η ζωή είναι πάντα μια προσωπική επανάσταση, να μην τα παρατάτε ποτέ!» το μήνυμά της!

«Βροχή» τα χρυσά μετάλλια σε δίσκο, ακόντιο και σφαίρα για τη χρυσή πανελληνιονίκη και κάτοχο πανελληνίων και πανευρωπαϊκών ρεκόρ Τάνια Κεραμυδά στο 1ο Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ που ολοκληρώθηκε στο Jesolo της Ιταλίας

Η Λοχίας (ΠΖ) του Στρατού Ξηράς Τάνια Κεραμυδά, μάλιστα, ήταν η μοναδική από τις Ένοπλες Δυνάμεις που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Στίβου του CISM για παρααθλητές.

«Είμαι ενθουσιασμένη και πολύ συγκινημένη. Το να σε επιλέγουν και να σε εμπιστεύονται να εκπροσωπήσεις τη χώρα σου και τη σημαία σου σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι τεράστια τιμή και ευθύνη. Έκανα το καλύτερο που μπορούσα για την υπηρεσία μου και για την Ελλάδα μου για να ανταποδώσω με τον καλύτερο τρόπο την εμπιστοσύνη αυτή. 

Αφιερωμένα στη χώρα μου και τα τρία χρυσά μετάλλια! 

Θέλω όλοι να θυμούνται ότι όσες δυσκολίες κι αν έρθουν, είτε μικρές είτε μεγάλες, δεν πρέπει ποτέ να παρατούν την προσπάθεια τους. Με τη βοήθεια του Θεού, με ταπεινότητα και πολλή δουλειά, η προσπάθεια για πιο μακριά συνεχίζεται. Η ζωή είναι πάντα μια προσωπική επανάσταση, να μην τα παρατάτε ποτέ!», καταλήγει στη δήλωσή της η Τάνια Κεραμυδά και παράλληλα δίνει θερμά συγχαρητήρια στον χρυσό Ανθυπαστυνόμο της ΕΛΑΣ Φώτιο Ντίμερη που ήταν ο έτερος παρααθλητής που συμμετείχε στους αγώνες.


Υπενθυμίζουμε ότι η Τάνια Κεραμυδά κατέχει στον Ακοντισμό (F57) ευρωπαϊκό ρεκόρ (2023) και 2η σε παγκόσμιο επίπεδο επίδοση, ενώ είναι τέσσερις φορές χρυσή πανελληνιονίκης και κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ (2020,2021,2022, 2023). Νέο πανελλήνιο ρεκόρ κατάφερε να σημειώσει ήδη φέτος (2024) στη νέα της κατηγορία στο ακόντιο F56 και η βολή της, μάλιστα, στα 19,83μ., της εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ, που θα διεξαχθεί τον προσεχή Μάιο (17-25), στο Κόμπε της Ιαπωνίας. Νέο πανελλήνιο ρεκόρ (2024) σημείωσε και στη Δισκοβολία, στην οποία έχει αναδειχθεί δύο φορές 1η Πανελληνιονίκης (2022, 2023). Επιπλέον είναι 1η Πανελληνιονίκης στη Σφαιροβολία F57 (2022, 2023), ενώ αγωνίστηκε και στα 100μ. όπου κατετάγη επίσης 1η Πανελληνιονίκης το 2020 και το 2021.

Ξεκίνησε σε πολύ μικρή ηλικία την ενασχόλησή της με τον αθλητισμό στα τμήματα του ΣΑΠΚ Νεάπολης, αρχικά στην κολύμβηση και αμέσως μετά στις ακαδημίες του στίβου, για περίπου 10 χρόνια μέχρι που πήρε μεταγραφή στην ομάδα του ΠΑΟΚ.

Πρότυπο δύναμης και θέλησης για τη νέα γενιά και όχι μόνο, η Τάνια, μη θέλοντας να υποκύψει στις διαταραχές της σπάνιας αυτοάνοσης νευρολογικής νόσου (Μυασθένεια Gravis) που της παρουσιάστηκε στην πορεία, συνέχισε από το 2020, την ενασχόλησή της με το στίβο, ως αθλήτρια ΑμεΑ πια. Έκτοτε, τα χρυσά μετάλλια και τα πανελλήνια και πανευρωπαϊκά ρεκόρ σε πανελλήνια, πανευρωπαϊκά και πλέον παγκόσμια Πρωταθλήματα έρχονται το ένα μετά το άλλο.

«Οι διακρίσεις της αγαπημένης συνδημότισσάς μας Τάνιας Κεραμυδά, της αξιοθαύμαστης αυτής αθλήτριας που αποτελεί πρότυπο δύναμης και θέλησης για όλους μας δεν έχουν οροφή. Πάντα καταφέρνει να ξεπερνάει τον ίδιο της τον εαυτό και να μας γεμίζει με θαυμασμό, περηφάνια και συγκίνηση. Ευχαριστούμε Τάνια», δήλωσε ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών Σίμος Δανιηλίδης μόλις ενημερώθηκε για τις νέες διακρίσεις της κ. Κεραμυδά, εκφράζοντας τα θερμά συγχαρητήριά του και τις ευχές του για ακόμα υψηλότερες διακρίσεις.

Σε αυτό το κλίμα είναι και η Τάνια αφού ο στόχος της είναι η πρόκρισή της για την Παραολυμπιάδα στο Παρίσι.

ΠΗΓΗ   thessnews.gr